Dešrainių bandelės, įdarytos plėšyta kiauliena ir marinuotais raudonaisiais svogūnais
Porcijos 4
Paruošimas 45 min
Gaminimas 15 min

Dešrainių bandelės, įdarytos plėšyta kiauliena ir marinuotais raudonaisiais svogūnais

Šis išskirtinis patiekalas sujungia tradicinę amerikietišką virtuvę su lietuviškais skoniais, sukurdamas nepakartojamą gastronomišką potyrį. Minkštos, namuose keptos dešrainių bandelės užpildomos sultinga, lėtai kepta plėšyta kiauliena, kuri dera su švelniai rūgščiais marinuotais raudonaisiais svogūnais. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio vakarėliams su draugais ar šeima. Bandelių minkštumas ir kiaulienos sultingumas sukuria tobulą tekstūrų ir skonių harmoniją.

Galimos ingredientų alternatyvos

Plėšytą kiaulieną galima pakeisti plėšyta jautiena arba vištiena. Raudonuosius svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba baltaisiais svogūnais. Vietoj įprasto acto marinuotiems svogūnams galima naudoti obuolių actą arba balzaminį actą. Bandelėms kepti naudojamus kiaušinius galima pakeisti kiaušinių pakaitalu arba banano tyre.

Patiekalo gaminimo patarimai

Kiaulieną reikėtų kepti žemoje temperatūroje ilgą laiką, kad mėsa taptų minkšta ir lengvai plėšoma. Svogūnus geriausia marinuoti bent 2 valandas prieš patiekiant, kad jie įgautų intensyvesnį skonį. Bandelės bus minkštesnės, jei tešlą minkysite ilgiau. Prieš kepant bandeles, leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje bent 1 valandą.

Kalorijos

Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 2800 kcal. Vienos porcijos kalorijų kiekis: 700 kcal.

Bandelėms:
Miltai: 500 g.
Pienas: 250 ml.
Mielės: 7 g.
Cukrus: 10 g.
Druska: 10 g.
Kiaušiniai: 2 vnt.
Sviestas: 50 g.

Plėšytai kiaulienai:
Kiaulienos sprandinė: 800 g.
Druska: 15 g.
Pipirai: 5 g.
Česnakas: 4 skiltelės.
Svogūnas: 1 vnt.

Marinuotiems svogūnams:
Raudonieji svogūnai: 2 vnt.
Actas: 100 ml.
Cukrus: 20 g.
Druska: 5 g.

  • Paruošiame mielių raugą sumaišant šiltą pieną, mieles ir cukrų. Paliekame pastovėti 10 minučių.
  • Sumaišome miltus su druska dideliame dubenyje.
  • Įmušame kiaušinius į miltų mišinį, supilame mielių raugą ir išminkome tešlą.
  • Įdedame minkštą sviestą ir minkome dar 10 minučių.
  • Tešlą paliekame šiltoje vietoje kilti 1 valandą.
  • Kiaulieną pagardiname druska, pipirais ir tarkuotu česnaku.
  • Kepame kiaulieną orkaitėje 150°C temperatūroje 3 valandas.
  • Supjaustome svogūnus plonais žiedais.
  • Paruošiame marinatą iš acto, cukraus ir druskos.
  • Užpilame marinatą ant svogūnų ir paliekame marinuotis.
  • Iškildytą tešlą padalijame į 8 dalis ir suformuojame bandeles.
  • Kepame bandeles 180°C temperatūroje 15 minučių.
  • Iškeptą kiaulieną suplėšome šakutėmis.
  • Perpjauname bandeles ir dedame plėšytą kiaulieną.
  • Ant viršaus uždedame marinuotus svogūnus.