Daržovių blyneliai

Daržovių blyneliai

Ingredientai

  • bulvių: 2 (didelių)
  • brokolių: 250 gramų (tiks ir šaldyti)
  • porų: 1
  • svogūnų: 1 (vidutinio dydžio)
  • šviežių krapų: saujelės
  • džiovintų raudonėlių: 0,5 šaukštleio
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • miltų: 1-2 šaukštų
  • alyvuogių aliejaus: kepimui

Recepto instrukcijos

  • 1. Pradžioje bulves išverdame su lupenomis, nulupame, smulkiai supjaustome.
  • 2. Paverdame brokolių žiedynus pora minučių. Jeigu brokoliai buvo šaldyti, tuomet pakaks perlieti juos verdančiu vandeniu. Brokoliai turi būti minkšti, bet šiek tiek traškūs. Ganėtinai smulkiai juos supjaustome.
  • 3. Baltą poro dalį smulkiai supjaustome, pakepame alyvuogių aliejuje.
  • 4. Tada svogūną sutarkuojame tarka arba sumalame su mėsmale. Sultis paliekame.
  • 5. Dideliame dubenyje sumaišome bulves, brokolius, porą, svogūną kartu su sultimis, suberiame smulkintus žalumynus bei prieskonius. Išmaišome, kad masė būtų vientisa.
  • 6. Įberkiame į daržovių masę miltų, gerai išmaišome.
  • 7. Suformuojame blynelius, juos apvoliojame miltuose arba džiūvėsėliuose. Kepame alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių, kol susiformuoja traški plutelė.
  • 8. Galiausiai patiekiame karštus su pomidorų arba grybų padažu, šviežiomis salotomis bei neskaldytų grūdų duona. Skanaus!
Išmėgink:



    0 balsai
Autorius: Skanūs receptai

Parašykite komentarą