Cukinijų suktinis su rūkyta lašiša

Cukinijų suktinis su rūkyta lašiša

Recepto autorius: Duok Druskos

Ingredientai

  • cukinijos: 2 kuo mažesnės (apie 400 gramų)
  • svogūnai: 1
  • alyvuogių aliejus: 1 šaukštas (plius šaukštas popieriui patepti)
  • kiaušiniai: 3
  • miltai: 3 šaukštai su lengvu kaupu (apie 50 gramų)
  • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • grietinė: 1 valgomasis šaukštas su geru kaupu

  • Įdarui:
  • tepamasis sūris: 120 gramų (Pvz.: Philadelphia)
  • grietinė: 1 šaukštas
  • rūkyta lašiša: 200 gramų (supjaustyta kuo plonesnėmis riekelėmis)

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje cukinijas bei svogūną sutarkuojame burokų trintuve. Didesnėje keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus, kepame jame tarkuotas cukinijas bei svogūną, kol cukinijos išskirs sultis bei šios išgaruos – cukinijos turi būti ganėtinai sausos. Leidžiame truputį atvėsti.
  • 2. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  • 3. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Dubenėlyje sumaišome trynius, miltus, kepimo miltelius bei grietinę. Įmaišome keptas cukinijas bei viską gerai pagardiname su druska ir pipirais.
  • 4. Baltymus išsukame iki stangrių putų, įmaišome į paruoštą cukinijų tešlą.
  • 5. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Popieriaus paviršių ištepame aliejumi, supilame tešlą bei tolygiai paskirstome maždaug 5 ar 7 milimetrų storumu, suformuojame maždaug 35-24 centimetrų stačiakampį.
  • 6. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol paviršius bus sausas bei gelsvai rudas. Ištraukiame skardą, o keptą tešlą su visu kepimo popieriumi atsargiai nukeliame ant pjaustymo lentos bei leidžiame atvėsti.
  • 7. Tepamąjį sūrį sumaišome su šaukštu grietinės, gerai išsukame, kad sūris būtų kreminis bei minkštas. Užtepame jį ant atvėsusios tešlos. Ant viršaus išdėliojame plonyčius rūkytos lašišos griežinėlius viename stačiakampio krašte paliekant maždaug 5 centimetrų tarpą.
  • 8. Stačiakampį pasukame taip kad tuščiasis kraštas būtų toliau nuo jūsų. Keldami kepimo popieriaus kraštą susukame suktinį nepalikdami jokių tarpelių tarp sluoksnių. Išorinį kraštą užsukame į apačią, suvyniojame į kepimo popierių, arba virtuvinę plėvelę bei dedame suktinį į šaldytuvą valandai arba per naktį.
  • 9. Pjaustome riekelėmis bei mėgaujamės su šviežiomis salotomis.
  • 10. PATARIMAS 1: Pertepimui galime naudoti bet kokį mėgstamą tepamą sūrį arba netgi vien grietinę, bet kaimišką, tirštą bei gardžią, kuri yra beveik kaip maskarponės sūris.
  • 11. PATARIMAS 2: Jei naudojame tik tepamą sūrį, maišome su grietine tuo atveju, jei šis nelabai lengvai tepsis ant puraus tešlos paviršiaus. Vietoje rūkytos lašišos galime naudoti ir mėgstamą virtą kumpį.
  • 12. PATARIMAS 3: Iškepus tešlai aš peilio kraštu patikrinau bei pakėliau kepinio pakraščius, kad būčiau tikra, jog tešla niekur neprikibo, jei kartais aliejumi netepiau kokio kraštelio. Taip mano suktinis susisuko labai paprastai bei be jokių nesklandumų.
  • 13. PATARIMAS 4: Nors procesas gali atrodyti gana sudėtingas, suktinis yra padaromas labai greitai ir labai paprastai, net nustebsite, kaip paprasta jį pagaminti ir koks nuostabus jo skonis.
    0 balsai
Autorius: Skanūs receptai