Bulvių ir varškės blyneliai su grybų padažu

Bulvių ir varškės blyneliai su grybų padažu

Recepto autorius: Andžela Labanauskas

Ingredientai

  • neriebi varškė: 200 gramų
  • virtos bulvės: 500 gramų
  • miltai: 160-190 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • druska
  • aliejus: kepimui
  • miltai: pabarstymui

  • Padažui:
  • pievagrybiai: 200-250 gramų (galima pakeisti kitais mėgiamais grybais)
  • svogūnai: 1
  • rūkytas kumpis: 50-60 gramų
  • neriebi grietinė: 200-250 gramų
  • smulkinti krapai
  • druska
  • pipirai

Recepto instrukcijos

  • 1. Pradžioje bulves sutarkuojame stamba trintuve, dedame varškę, įkulame kiaušinį, beriame druskos bei persijotus miltus – užminkome tešlą (kaip žemaičių blynams), padaliname į 8 lygias dalis.
  • 2. Padarome paplotėlius, apvoliojame miltuose bei kepame ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių.
  • 3. PADAŽAS: Kumpį supjaustome smulkiai, apkepame, sudedame pjaustytą svogūną, kelias minutes pakepame, sudedame supjaustytus pievagrybius, grietinę, druską, pipirus – viską patroškiname maždaug 6-8 minutes.
  • 4. Nuimame nuo viryklės bei įmaišome smulkintus krapus.
  • 5. Galiausiai patiekiame blynelius su padažu arba grietine. Skanaus!
Išmėgink:



    0 balsai
Autorius: Skanūs receptai

Parašykite komentarą