PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE – IŠBANDĘ NESIGAILĖSITE!

pagal | 2019-05-16

PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE

  • 3 l vištienos sultinys ((arba daržovių sultinys))
  • 1 stiklinės pupelės
  • 100-150 g kiaulienos šoninė
  • 2-3 vnt bulvės
  • 2 vnt morkos
  • 1 vnt svogūnai
  • 1 vnt lauro lapeliai
  • druska
  • pipirai
  1. Pirmiausia pupeles iš vakaro užmerk. Prieš verdant sriubą jas išvirk, nusunk.

  2. Tuomet šoninę supjaustyk šiaudeliais arba stambiau bei kepk ant mažos ugnies, kol ims skrusti.

  3. Tada bulves bei morkas nuskusk, nuplauk, supjaustyk norimo dydžio gabalėliais ir suberk į užvirintą sultinį. Virk maždaug 15-20 minučių.

  4. Po to svogūną nulupk, nuplauk, perpjauk per pusę bei įmesk į puodą. Suberk prieskonius. Virk dar apie 10 minučių.

  5. Paskui į sriubą suberk keptą šoninę bei pupeles. Pavirk maždaug 5 minutes. Svogūno puseles bei lauro lapelį išgriebk.

  6. Galiausiai sriubą patiek pagardintą grietine ar grietinėle. Skanauk!

Svogūnus šiam patiekalui gali supjaustyti žiedais arba smulkiau bei gerai pakepinti aliejuje arba svieste. O baigiant virti sriubą, svogūnus į ją sukratyti.