
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
- 3 l vištienos sultinys ((arba daržovių sultinys))
- 1 stiklinės pupelės
- 100-150 g kiaulienos šoninė
- 2-3 vnt bulvės
- 2 vnt morkos
- 1 vnt svogūnai
- 1 vnt lauro lapeliai
- druska
- pipirai
-
Pirmiausia pupeles iš vakaro užmerk. Prieš verdant sriubą jas išvirk, nusunk.
-
Tuomet šoninę supjaustyk šiaudeliais arba stambiau bei kepk ant mažos ugnies, kol ims skrusti.
-
Tada bulves bei morkas nuskusk, nuplauk, supjaustyk norimo dydžio gabalėliais ir suberk į užvirintą sultinį. Virk maždaug 15-20 minučių.
-
Po to svogūną nulupk, nuplauk, perpjauk per pusę bei įmesk į puodą. Suberk prieskonius. Virk dar apie 10 minučių.
-
Paskui į sriubą suberk keptą šoninę bei pupeles. Pavirk maždaug 5 minutes. Svogūno puseles bei lauro lapelį išgriebk.
-
Galiausiai sriubą patiek pagardintą grietine ar grietinėle. Skanauk!
Svogūnus šiam patiekalui gali supjaustyti žiedais arba smulkiau bei gerai pakepinti aliejuje arba svieste. O baigiant virti sriubą, svogūnus į ją sukratyti.