Perlinių kruopų troškinys su mėsa – Pats tas po ilgos darbo dienos!

pagal | 2019-04-09
438 Shares
Perlinių kruopų troškinys

Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Perlinių kruopų troškinys su mėsa

Keyword: perliniu kruopu sriuba

Ingredientai:

Trims čenakinėms po – 0,5 litro:

  • 600 g mėsa (jautiena, veršiena, kiauliena, vištiena ar pan.)
  • 150 g perlinės kruopos (mirkytos vandenyje per naktį)
  • 2 vnt morkos didelės
  • 2-3 vnt bulvės vidutinio dydžio
  • 1 vnt svogunai
  • 3 v.š. pomidorų padažas
  • druska žiupsnelis
  • malti pipirai
  • lauro lapeliai
  • 50 g sviestas nebūtina
  • vanduo

Instrukcijos:

  • Perlines kruopas iš vakaro užmerk šaltam vandenyje, kitą dieną nuplauk po bėgančiu vandeniu.
  • Mėsą supjaustyk mažais gabalėliais, apibarstyk prieskoniais bei apkepink keptuvėje.
  • Į čenakinių dugną sudėk mėsos gabalėlius, ant jų supjaustyk skiltelę česnako, griežinėliais supjaustyk morkas, susmulkink svogūną, perlinių kruopų, kubeliais supjaustyk bulves, įdėk po valgomąjį šaukštą pomidorų padažo, pagardink lauro lapais, įberk pagal skonį druskos ir pipirų.
  • Indelius uždenk dangteliais ir įdėk į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk bent 90 minučių. Prieš patiekdamas viską gerai išmaišyk ir skaniai valgyk !
 
438 Shares