Perlinių kruopų troškinys su mėsa – Pats tas po ilgos darbo dienos!

pagal | 2019-04-09
Perlinių kruopų troškinys

Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Perlinių kruopų troškinys su mėsa

Trims čenakinėms po – 0,5 litro:

  • 600 g mėsa ((jautiena, veršiena, kiauliena, vištiena ar pan.))
  • 150 g perlinės kruopos ((mirkytos vandenyje per naktį))
  • 2 vnt morkos (didelės)
  • 2-3 vnt bulvės (vidutinio dydžio)
  • 1 vnt svogunai
  • 3 v.š. pomidorų padažas
  • druska (žiupsnelis)
  • malti pipirai
  • lauro lapeliai
  • 50 g sviestas (nebūtina)
  • vanduo
  1. Perlines kruopas iš vakaro užmerk šaltam vandenyje, kitą dieną nuplauk po bėgančiu vandeniu.

  2. Mėsą supjaustyk mažais gabalėliais, apibarstyk prieskoniais bei apkepink keptuvėje.

  3. Į čenakinių dugną sudėk mėsos gabalėlius, ant jų supjaustyk skiltelę česnako, griežinėliais supjaustyk morkas, susmulkink svogūną, perlinių kruopų, kubeliais supjaustyk bulves, įdėk po valgomąjį šaukštą pomidorų padažo, pagardink lauro lapais, įberk pagal skonį druskos ir pipirų.

  4. Indelius uždenk dangteliais ir įdėk į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk bent 90 minučių. Prieš patiekdamas viską gerai išmaišyk ir skaniai valgyk !