PERLINIŲ KRUOPŲ IR VARŠKĖS KOTLETAI – NUO ŠIOL PERLINIŲ KRUOPŲ TEKS PIRKTI DAŽNIAU!

pagal | 2019-04-17

PERLINIŲ KRUOPŲ IR VARŠKĖS KOTLETAI

Porcijos

10-12 nelabai didelių kotlečiukų

  • 1 stiklinė perlinės kruopos
  • 300 g liesa varškė
  • 2 vnt kiaušiniai
  • 3 v.š. manų kruopos
  • druska
  • pipirai
  • aliejus (kepimui)
  1. Pirmiausia perlines kruopas iš vakaro užmerk šaltame vandeny. Rytą vandenį nupilk, pripilk šviežio vandens, pasūdyk bei virk maždaug 60 minučių, kol kruopos labai suminkštėja. Nupilk vandens perteklių bei palik atvėsti.

  2. Po to į kruopas sudėk varškę, įmušk kiaušinius, suberk manus, pasūdyk, pipirais pagardink. Gerai išmaišyk bei palik bent jau 30 minučių, kad manų kruopos išbrinktų ir kotletams sulipti padėtų.

  3. Tuomet keptuvėje įkaitink 2-3 šaukštus aliejaus. Drėgnomis rankomis suformuok norimo dydžio kotletukus, dėk į karštą aliejų bei kepk iš abiejų pusių 5-7 minutes, kol gražiai apskrunda. Valgyk su natūraliu jogurtu, mėgstamomis žolelėmis pagardintu. Skanaus!