Patarimai kepant tortus

pagal | 2020-09-27

Tortas yra ypatingas desertas. Paklausite – kuo jis ypatingas? Ogi tuo, jog šie saldumynų karaliai paprastai pasirenkami šventinėms progoms. Jeigu paprastai popietei prie arbatos puodelio dažniausiai pasirenkame pyrago ar šokolado gabalėlį, tai skanūs tortai mūsų stalą puošia gimtadienio ar kokio nors svarbaus jubiliejaus proga.

Dažnai mėgstama juokauti, jog geriausias receptas išsikepti skanų tortą – keliauti į parduotuvę. Iš dalies tai yra tiesa. Tiek paprastos, tiek internetinės parduotuvės siūlo gana didelį įvairiausių tortų pasirinkimo asortimentą. Vaikiškas tortas bus papuoštas margaspalvėmis dekoracijomis ir įvairiomis vaikiškomis detalėmis, tuo tarpu, romantiškai progai skirtas tortas sunkiai išsivers be širdelių simbolių. Netgi pats tortas gali būti širdies formos. Tai tradicinė, bet vis niekaip iš mados neišeinanti tendencija užsisakyti širdies formos tortą kokiai nors meilės sukaktį simbolizuojančiai progai.

Ne ką mažiau populiarūs ir įvairias sezonines šventes menantys tortai. Pavasarį sveikinančių Velykų proga galėsite džiaugtis saldžiais kiaušiniais papuoštais desertais, tuo tarpu, per Kalėdas ant jūsų stalo gali puikuotis gigantiškas tortas su Kalėdų senelio ar margasplavės eglutės atvaizdais.

Desertų gamintojai pasakoja, jog dažnas klientas teiraujasi, kaip jiems pavyksta išgauti tokį subtilų ir kiekvienąm tortui būdingą savitą skonį. Profesionalai  noriai dalijasi savo patirtimi. Anot jų, visuomet dera, ypač jeigu esate naujokai, laikytis keletos taisyklių.

Pirma – jeigu recepte nurodyta tam tikros talpos forma, būtent tokią ir naudokite. Juk nenorite, jog jūsų kepinys virstų per kraštus arba, atvirkščiai, pradingtų dideliame inde?

Prieš dedant tortą į orkaitę, gerai ją įkaitinkite, o pačią formą statykite pačiame viduryje. Tuomet tortas iškeps tolygiai.

Ar kepinys iškepęs tikrinkite ne anksčiau nei  10 minučių iki recepte nurodyto laiko. Dažnas orkaitės durelių varstymas gali iš puraus torto padaryti plokščią blyną. Štai keletas pačių svarbiausių taisyklių. Anot meistrų, kepkite tortą su meile bei gera nuotaika ir  galėsite džiaugtis puikiu rezultatu.