ORKAITĖJE KEPTI ŽEMAIČIŲ BLYNAI SU GRYBŲ ĮDARU – NEPAPRASTO SKONIO!

pagal | 2019-05-07
0 Shares

Recepto autorius Andželikos virtuvėlė

ORKAITĖJE KEPTI ŽEMAIČIŲ BLYNAI SU GRYBŲ ĮDARU

Paruošimo laikas20 min
Gaminimo laikas30 min
Bendras laikas50 min
Valgio tipas: Pagrindinis patiekalas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: zemaiciu blynai
Porcijos: 4
Recepto autorius: Andželikos virtuvėlė

Ingredientai:

Tešlai:

  • 15 vnt bulvės vidutinio dydžio (virtos)
  • 3 vnt kiaušiniai (M dydžio)
  • 4 v.š. miltai
  • 2 v.š. krakmolas
  • 1 a.š. druska

Įdarui:

  • 500 g grybai
  • 1 vnt svogūnai
  • petražolės šiek tiek
  • grietinė šiek tiek
  • krapai
  • pipirai
  • aliejus (kepimui)

Instrukcijos:

  • Iš pradžių bulves sutarkuok burokinės tarkos pagalba, įmušk kiaušinius, suberk krakmolą, miltus ir druską bei užminkyk tešlą.
  • Tuomet svogūnus pakepink su grybais, įdėk grietinės, pagardink prieskoniais bei žalumynais, viską patroškink ir palik, kad atvėstų.
  • Tada suformuok žemaičių blynus, lengvai apkepk keptuvėje, paskui dėk į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepk maždaug 10 minučių uždengus folija ir dar 10 minučių atidengus. Skanauk!
 
0 Shares