OBUOLIŲ PYRAGAS SU VARŠKE – SKONIS PRANOKS LŪKESČIUS!

pagal | 2019-04-22

OBUOLIŲ PYRAGAS SU VARŠKE

  • 300 g riebalai ((sviestas arba kepinių margarinas, galite maišyti))
  • 350 ml cukrus
  • 4 vnt kiaušiniai ((jei labai dideli, užteks 3))
  • 1 pakelio vanilinis cukrus
  • 2 nubrauktų v.š. kepimo milteliai
  • citrinos žievelė
  • 450 g miltai
  1. Iš pradžių riebalus išlydyk, kiaušinius išplak su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Po truputį, maišydamas, į kiaušinius supilk pravėsusius riebalus, išmaišyk. Sudėk su kepimo milteliais sumaišytus bei išsijotus miltus, citrinos žievelę, išmaišyk.

  2. Tuomet kepimo indą patepk riebalais bei pabarstyk miltais. Sukrėsk du trečdalius tešlos, išlygink drėgnomis rankomis, pridėk nuvalytų, išimtais sėklalizdžiais obuolių (obuolius pjaustyk stambiai – mažesnius dalinkite į 4 dalis, didelius į 6). Obuolius sudėk beveik vieną šalia kito.

  3. Tada varškę ištrink su kiaušiniu, cukrumi bei citrina arba cinamonu. Paskirstyk po visą kepimo indą, jei tiksliau, dėk ant obuolių ir į jų tarpus. Ant viršaus, drėgnomis rankom išdėliok likusią tešlą, stenkis paskirstyti vienodai.

  4. Po to paruoštą pyragą dėk į iki 180-190 laipsnių temperatūros ikaitintą orkaitę, kepk apie 40-50 min (priklauso nuo pyrago storio ir turimos orkaitėjes). Ar jau iškepęs, tikrink mediniu iešmeliu. Skanauk!

Tikrai labai gardus, tiesiog burnoje tirpstantis pyragas. Obuoliai bei varškė yra nerealus derinys, puikiai vienas kitą papildo, net norisi, kad šis sluoksnis būtų kuo storesnis.