OBUOLIŲ PYRAGAS SU VARŠKE – SKONIS PRANOKS LŪKESČIUS!

pagal | 2019-04-22
1 Shares

OBUOLIŲ PYRAGAS SU VARŠKE

Paruošimo laikas30 min
Gaminimo laikas50 min
Bendras laikas1 h 20 min
Valgio tipas: Desertas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: OBUOLIŲ PYRAGAS SU VARŠKE
Porcijos: 4025 centimetrų kepimo forma
Recepto autorius: UNDP.LT

Ingredientai:

  • 300 g riebalai (sviestas arba kepinių margarinas, galite maišyti)
  • 350 ml cukrus
  • 4 vnt kiaušiniai (jei labai dideli, užteks 3)
  • 1 pakelio vanilinis cukrus
  • 2 nubrauktų v.š. kepimo milteliai
  • citrinos žievelė
  • 450 g miltai

Instrukcijos:

  • Iš pradžių riebalus išlydyk, kiaušinius išplak su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Po truputį, maišydamas, į kiaušinius supilk pravėsusius riebalus, išmaišyk. Sudėk su kepimo milteliais sumaišytus bei išsijotus miltus, citrinos žievelę, išmaišyk.
  • Tuomet kepimo indą patepk riebalais bei pabarstyk miltais. Sukrėsk du trečdalius tešlos, išlygink drėgnomis rankomis, pridėk nuvalytų, išimtais sėklalizdžiais obuolių (obuolius pjaustyk stambiai - mažesnius dalinkite į 4 dalis, didelius į 6). Obuolius sudėk beveik vieną šalia kito.
  • Tada varškę ištrink su kiaušiniu, cukrumi bei citrina arba cinamonu. Paskirstyk po visą kepimo indą, jei tiksliau, dėk ant obuolių ir į jų tarpus. Ant viršaus, drėgnomis rankom išdėliok likusią tešlą, stenkis paskirstyti vienodai.
  • Po to paruoštą pyragą dėk į iki 180-190 laipsnių temperatūros ikaitintą orkaitę, kepk apie 40-50 min (priklauso nuo pyrago storio ir turimos orkaitėjes). Ar jau iškepęs, tikrink mediniu iešmeliu. Skanauk!

Patarimai:

Tikrai labai gardus, tiesiog burnoje tirpstantis pyragas. Obuoliai bei varškė yra nerealus derinys, puikiai vienas kitą papildo, net norisi, kad šis sluoksnis būtų kuo storesnis.
 
1 Shares