NAPOLEONAS, KEPTAS KEPTUVĖJE – ŠIS TORTAS IŠTIRPS JŪSŲ BURNOJE!

pagal | 2019-05-15
0 Shares

Recepto autorius Jauku namuose

NAPOLEONAS, KEPTAS KEPTUVĖJE

Paruošimo laikas40 min
Gaminimo laikas2 h
Bendras laikas2 h 40 min
Valgio tipas: Desertas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: napoleonas
Porcijos: 6
Recepto autorius: Jauku namuose

Ingredientai:

Tešlai:

  • 0,5 stiklinės grietinė
  • 0,5 stiklinės saldintas kondensuotas pienas
  • 3 v.š. cukrus
  • 0,5 a.š. kepimo milteliai
  • 2,5-3 stiklinės miltai

Pertepimui:

  • 1 vnt kiaušiniai
  • 3 v.š. cukrus
  • 2 v.š. miltai
  • 350 ml pienas
  • 100 g sviestas
  • 0,5 stiklinės kondensuotas pienas
  • 1 vnt prinokę persimonai (galite keistis kitais vaisiais arba uogomis)
  • citrinos sultys

Instrukcijos:

  • Iš pradžių tešlai grietinę, kondensuotą pieną sumaišyk su cukrumi bei kepimo milteliais. Po truputį dėk miltus bei suminkyk minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Ją padalink į 6 dalis bei iškočiok plonus lakštus. Patartina pasiruošti visus lakštus iškart, dar prieš kepant.
  • Tuomet gerai įkaitink keptuvę bei po vieną iškepk lakštus. Kepk sausoje keptuvėje be visiškai jokių riebalų. Lakštai kepa itin greitai – maždaug po vieną minutę iš kiekvienos pusės.
  • Tuo tarpu, kol lakštai vėsta, pasiruošk plikytą kremą. Kiaušinį išplak su cukrumi. Įdėk miltus bei gerai išmaišyk. Supilk pieną bei vėl gerai išmaišyk. Statyk indą su kremu ant silpnos ugnies bei virk nuolatos maišydamas, kol kremas sutirštės. Paskui nuimk puodą nuo ugnies, įdėk sviestą, supilk kondensuotą pieną bei išmaišyk. Leisk kremui atvėsti.
  • Didelį prinokusį persimoną nulupk bei virtuviniu trintuvu sutrink su trupučiu cukraus bei citrinos sulčių.
  • Po to, atvėsus torto papločiams, formuok tortą. Dėk vieną tešlos lakštą bei jį sutepk kremu. Tada dėk kitą lakštą – sutepk persimono mase. Persimono masės šiek tiek pasilik.
  • Tuomet dėk kitus lakštus bei juos pertepk kremu. Uždėjus paskutinį tešlos lakštą, likusį kremą sumaišyk su atidėta persimono mase bei aptepk torto viršų. Tortą dėk į šaldytuvą bei palaikyk mažiausiai kelias valandas. Aš torto šį kartą niekuo nepuošiau, bet jeigu norisi Tu tai gali padaryti pagal savo fantaziją. Skanauk!

Patarimai:

Tortas gavosi labai minkštas, sodrus, saldus bei itin gardus. Tikrai rekomenduoju kada tokį pasigaminti.:)

 
0 Shares