NAMINĖS CEZARIO SALOTOS – TOBULAS SKONIS!

pagal | 2019-05-12

NAMINĖS CEZARIO SALOTOS

  • 400 g vištienos filė
  • romaninės salotos
  • 5 riekelės ciabatta'os duonelė
  • česnakai
  • tarkuotas kietasis sūris (poros saujų)
  • 4 gabalėliai ančiuvų filė aliejuje
  • 3 v.š. majonezas
  • Dižono garstyčios
  • alyvuogių aliejus (poros šaukštų duonai ir vištienai apšlakstyti, maždaug 1/5 stiklinės padažui gaminti)
  • 2 a.š. baltasis vyno actas
  • vanduo (šlakelis)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • prieskoniai vištieniai
  • Viduržemio jūros prieskonių mišinys
  1. Pradžioje duoną supjaustyk kubeliais, sudėk į dubenėlį, apšlakstyk keliais šaukštais alyvuogių aliejaus bei išmaišyk. Kepimo skardą išklok kepimo popieriumi, suberk kubelius bei vis pamaišydamas kepk orkaitėje, kol sukietės bei gražiai apskrus.

  2. Tuomet vištieną supjaustyk mažesniais gabalėliais. Susmulkink dvi skilteles česnako, jas sumaišyk su vištienos prieskoniais, Viduržemio jūros prieskoniais bei žiupsneliu pipirų. Prieskonių mišiniu įtrynk vištieną, apšlakstyk alyvuogių aliejumi. Mėsytę suvyniok į foliją bei orkaitėje kepk maždaug 30 minučių. Prieš baigiant kepti atidenk, kad šiek tiek apskrustų.

  3. PADAŽAS: Sūrį, porą susmulkintų česnako skiltelių, majonezą, garstyčias, ančiuvius, alyvuogių aliejų, baltojį vyno actą dėk į trintuvę kol pavirs į vientisą masę. Tada dar įberk žiupsnelį druskos bei įpilk šlakelį vandens, kad padažas būtų kiek skystesnis.

  4. Salotų lapus supjaustyk arba suplėšyk, sumaišyk su skrebučiais, užpilk padažo bei išmaišyk. Dėkite į lėkštes. Ant viršaus užberk dar šiek tiek skrebučių, uždėk tarkuoto kietojo sūrio bei įdėk porą vištienos gabalėlių. Skanumėlis!