NAMINĖS CEZARIO SALOTOS
- 400 g vištienos filė
- romaninės salotos
- 5 riekelės ciabatta'os duonelė
- česnakai
- tarkuotas kietasis sūris (poros saujų)
- 4 gabalėliai ančiuvų filė aliejuje
- 3 v.š. majonezas
- Dižono garstyčios
- alyvuogių aliejus (poros šaukštų duonai ir vištienai apšlakstyti, maždaug 1/5 stiklinės padažui gaminti)
- 2 a.š. baltasis vyno actas
- vanduo (šlakelis)
- druska
- malti juodieji pipirai
- prieskoniai vištieniai
- Viduržemio jūros prieskonių mišinys
-
Pradžioje duoną supjaustyk kubeliais, sudėk į dubenėlį, apšlakstyk keliais šaukštais alyvuogių aliejaus bei išmaišyk. Kepimo skardą išklok kepimo popieriumi, suberk kubelius bei vis pamaišydamas kepk orkaitėje, kol sukietės bei gražiai apskrus.
-
Tuomet vištieną supjaustyk mažesniais gabalėliais. Susmulkink dvi skilteles česnako, jas sumaišyk su vištienos prieskoniais, Viduržemio jūros prieskoniais bei žiupsneliu pipirų. Prieskonių mišiniu įtrynk vištieną, apšlakstyk alyvuogių aliejumi. Mėsytę suvyniok į foliją bei orkaitėje kepk maždaug 30 minučių. Prieš baigiant kepti atidenk, kad šiek tiek apskrustų.
-
PADAŽAS: Sūrį, porą susmulkintų česnako skiltelių, majonezą, garstyčias, ančiuvius, alyvuogių aliejų, baltojį vyno actą dėk į trintuvę kol pavirs į vientisą masę. Tada dar įberk žiupsnelį druskos bei įpilk šlakelį vandens, kad padažas būtų kiek skystesnis.
-
Salotų lapus supjaustyk arba suplėšyk, sumaišyk su skrebučiais, užpilk padažo bei išmaišyk. Dėkite į lėkštes. Ant viršaus užberk dar šiek tiek skrebučių, uždėk tarkuoto kietojo sūrio bei įdėk porą vištienos gabalėlių. Skanumėlis!