NAMINĖS CEZARIO SALOTOS – TOBULAS SKONIS!

pagal | 2019-05-12
0 Shares

NAMINĖS CEZARIO SALOTOS

Paruošimo laikas30 min
Gaminimo laikas30 min
Bendras laikas1 h
Valgio tipas: Salotos
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: cezario salotos
Porcijos: 4
Recepto autorius: UNDP.LT

Ingredientai:

  • 400 g vištienos filė
  • romaninės salotos
  • 5 riekelės ciabatta'os duonelė
  • česnakai
  • tarkuotas kietasis sūris poros saujų
  • 4 gabalėliai ančiuvų filė aliejuje
  • 3 v.š. majonezas
  • Dižono garstyčios
  • alyvuogių aliejus poros šaukštų duonai ir vištienai apšlakstyti, maždaug 1/5 stiklinės padažui gaminti
  • 2 a.š. baltasis vyno actas
  • vanduo šlakelis
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • prieskoniai vištieniai
  • Viduržemio jūros prieskonių mišinys

Instrukcijos:

  • Pradžioje duoną supjaustyk kubeliais, sudėk į dubenėlį, apšlakstyk keliais šaukštais alyvuogių aliejaus bei išmaišyk. Kepimo skardą išklok kepimo popieriumi, suberk kubelius bei vis pamaišydamas kepk orkaitėje, kol sukietės bei gražiai apskrus.
  • Tuomet vištieną supjaustyk mažesniais gabalėliais. Susmulkink dvi skilteles česnako, jas sumaišyk su vištienos prieskoniais, Viduržemio jūros prieskoniais bei žiupsneliu pipirų. Prieskonių mišiniu įtrynk vištieną, apšlakstyk alyvuogių aliejumi. Mėsytę suvyniok į foliją bei orkaitėje kepk maždaug 30 minučių. Prieš baigiant kepti atidenk, kad šiek tiek apskrustų.
  • PADAŽAS: Sūrį, porą susmulkintų česnako skiltelių, majonezą, garstyčias, ančiuvius, alyvuogių aliejų, baltojį vyno actą dėk į trintuvę kol pavirs į vientisą masę. Tada dar įberk žiupsnelį druskos bei įpilk šlakelį vandens, kad padažas būtų kiek skystesnis.
  • Salotų lapus supjaustyk arba suplėšyk, sumaišyk su skrebučiais, užpilk padažo bei išmaišyk. Dėkite į lėkštes. Ant viršaus užberk dar šiek tiek skrebučių, uždėk tarkuoto kietojo sūrio bei įdėk porą vištienos gabalėlių. Skanumėlis!
 
0 Shares