MORKŲ PYRAGAS SU KOKOSŲ ALIEJUMI – GAMINSITE TIKRAI DAR NE KARTĄ!

pagal | 2019-05-14

Recepto autorius Alminos virtuvė

MORKŲ PYRAGAS SU KOKOSŲ ALIEJUMI

  • 2 vnt kiaušiniai
  • 160 g cukrus
  • 130 ml kokosų aliejus
  • 160 g miltai
  • 200 g tarkuotos morkos
  • 1 a.š. kepimo milteliai
  • 1 a.š. cinamonas
  • 0,5 a.š. maltas kardamonas
  • 50 g graikiška riešutai ((arba žemės arba lazdynų riešutai))
  • 50 g razinos
  1. Iš pradžių kiaušinius išplak su cukrumi iki baltumo, įpilk ir išmaišyk aliejų. Miltus sumaišyk su prieskoniais bei kepimo milteliais.

  2. Tuomet morkas sutarkuok su smulkia tarka. Į morkas įmaišyk kiaušinių bei cukraus plakinį ir miltus su prieskoniais. Po to suberk bei įmaišyk susmulkintus graikiškus riešutus.

  3. Tada kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių, priklausomai nuo skardos didumo ir turimos orkaitės. Iškepusį pyragą gali, jeigu nori, pagardinti maskarponės sūriu arba ištirpintu šokoladu. Skanauk!