MORKOS MAROKIETIŠKAI – PAMILK MORKAS IŠ NAUJO!

pagal | 2019-04-18
16 Shares

Recepto autorius Mažoje virtuvėlėje

MORKOS MAROKIETIŠKAI

Valgio tipas: Vegetarams
Kilmė: Marokiškas
Keyword: MORKOS MAROKIETIŠKAI
Recepto autorius: Mažoje virtuvėlėje

Ingredientai:

  • 1 kg morkos
  • 60 ml alyvuogių aliejus
  • 60 ml balzaminis actas
  • šviežios petražolės pluoštelio
  • 1 a.š. tarkuotas česnakas
  • 0,5 v.š. malta paprika
  • 0,5 v.š. kuminas
  • 0,5 a.š. druska
  • malti juodieji pipirai ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

Instrukcijos:

  • Iš pradžių nulupk morkas bei supjaustyk įstrižomis riekelėmis. Į puodą įpilk vandens, suberk supjaustytas morkas bei virk, kol suminkštės.
  • Pagardo ruošimas: Į nedidelį dubenėlį supilk aliejų, balzaminį actą, įmaišyk visus likusius ingredientus. Išmaišyk.
  • Kai jau morkos suminkštės, jas dar karštas sumaišyk su paruoštu pagardu. Labai gerai išmaišyk. Gardu ir karštas, ir šaltas garnyras. Skanauk!

Patarimai:

Marokietiškai paruoštos morkos, itin tinka prie įvairių mėsos bei žuvies patiekalų.
 
16 Shares