MORKOS MAROKIETIŠKAI – PAMILK MORKAS IŠ NAUJO!

pagal | 2019-04-18

Recepto autorius Mažoje virtuvėlėje

MORKOS MAROKIETIŠKAI

  • 1 kg morkos
  • 60 ml alyvuogių aliejus
  • 60 ml balzaminis actas
  • šviežios petražolės (pluoštelio)
  • 1 a.š. tarkuotas česnakas
  • 0,5 v.š. malta paprika
  • 0,5 v.š. kuminas
  • 0,5 a.š. druska
  • malti juodieji pipirai (ketvirtadalio arbatinio šaukštelio)
  1. Iš pradžių nulupk morkas bei supjaustyk įstrižomis riekelėmis. Į puodą įpilk vandens, suberk supjaustytas morkas bei virk, kol suminkštės.

  2. Pagardo ruošimas: Į nedidelį dubenėlį supilk aliejų, balzaminį actą, įmaišyk visus likusius ingredientus. Išmaišyk.

  3. Kai jau morkos suminkštės, jas dar karštas sumaišyk su paruoštu pagardu. Labai gerai išmaišyk. Gardu ir karštas, ir šaltas garnyras. Skanauk!

Marokietiškai paruoštos morkos, itin tinka prie įvairių mėsos bei žuvies patiekalų.