MOLIŪGŲ PYRAGAS SU VIRTU KONDENSUOTU PIENU – SKONĮ PRISIMINSITE ILGAI!

pagal | 2019-05-13

Recepto autorius Pietų stalas

MOLIŪGŲ PYRAGAS SU VIRTU KONDENSUOTU PIENU

  • 150 g miltų
  • 1 vnt kiaušinių
  • 115 g sviesto
  • 190 ml moliūgų tyrės
  • 190 ml "Rududu"
  • 150-200 g rudo cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 0,25 a.š. druskos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • cinamono
  • muskato
  • imbiero
  • gvazdikėlių
  1. Iš pradžių miltus sumaišyk su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Kambario temperatūros sviestą išplak su cukrumi, tuomet įmušk kiaušinius bei vanilinį cukrų. Palaipsniui įmaišyk miltus bei moliūgų tyrę. Supilki tešlą į sviestu pateptą skardelę.

  2. Po to ant viršaus išdėliok Rududu kremą bei peiliu tolygiai paskirstyk ant viso pyrago paviršiaus. Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Mėgaukis!

Šis pyragas yra labai labai nuostabus! Tik aš šį kartą Rududu kremo neviriau, o tiesiog jo patrupinau ant pyrago paviršiaus bei kepdamas jis pats išsilydė. Šitaip gerokai sutrumpėjo darbo, o rezultatas – fantastiškas.