MOLIŪGŲ PYRAGAS SU VIRTU KONDENSUOTU PIENU – SKONĮ PRISIMINSITE ILGAI!

pagal | 2019-05-13
1 Shares

Recepto autorius Pietų stalas

MOLIŪGŲ PYRAGAS SU VIRTU KONDENSUOTU PIENU

Paruošimo laikas30 min
Gaminimo laikas30 min
Bendras laikas1 h
Valgio tipas: Desertas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: Moliūgų pyragas
Porcijos: 4
Recepto autorius: Pietų stalas

Ingredientai:

  • 150 g miltų
  • 1 vnt kiaušinių
  • 115 g sviesto
  • 190 ml moliūgų tyrės
  • 190 ml "Rududu"
  • 150-200 g rudo cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 0,25 a.š. druskos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • cinamono
  • muskato
  • imbiero
  • gvazdikėlių

Instrukcijos:

  • Iš pradžių miltus sumaišyk su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Kambario temperatūros sviestą išplak su cukrumi, tuomet įmušk kiaušinius bei vanilinį cukrų. Palaipsniui įmaišyk miltus bei moliūgų tyrę. Supilki tešlą į sviestu pateptą skardelę.
  • Po to ant viršaus išdėliok Rududu kremą bei peiliu tolygiai paskirstyk ant viso pyrago paviršiaus. Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Mėgaukis!

Patarimai:

Šis pyragas yra labai labai nuostabus! Tik aš šį kartą Rududu kremo neviriau, o tiesiog jo patrupinau ant pyrago paviršiaus bei kepdamas jis pats išsilydė. Šitaip gerokai sutrumpėjo darbo, o rezultatas - fantastiškas.
 
1 Shares