
MINKŠTOS VARŠKĖS SPURGOS
- 3 vnt kiaušiniai
- 2 vnt tryniai
- 5 v.š. cukrus
- 10-20 v.š. miltai
- 0,5 kg varškė ((riebi arba pusiau riebi))
- 1 a.š. kepimo milteliai
- druska (žiupsnelis)
- 1 a.š. vanilinis cukrus
- 400-500 ml aliejus
- miltinis cukrus (pabarstyti)
-
Pirmiausia kiaušinius ir trynius ištrink su druska, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tada gautą mišinį išmaišyk su varške.
-
Suberk kepimo miltelius bei miltus, gerai išmaišyk tešlą.
-
Tuomet šaltame vandenyje pamirkytais delnais suformuok rutuliukus ir leisk į verdantį aliejų. Jeigu į tešlą įbersi daugiau miltų – formuoti spurgas pasidarys lengviau, bet galiausiai jos bus kietesnės ir šiek tiek sausesnės. Kuo bus mažesni tešlos rutuliukai, tuo greičiau jie išvirs.
-
Rutuliukus virk ant nesmarkios ugnies. Iš pradžių įmesk vieną bei pažiūrėkite, ar ne per greitai šis ruduoja – jeigu taip, sumažink karštį. Spurgas atsargiai pajudink mentele ar kiaura samčiu, kad neprikibtų jos prie dugno. Vienu metu į puodą geriausiai mesk tik po kelias spurgas, kad viena kitos neprispaustų ir jos nesideformuotų.
-
Galiausiai kai spurgos taps rusvos, ištrauk ant popierinio rankšluosčio ir pabarstyk milteliniu cukrumi. Šeima ar draugai tokias spurgas labai greitai suvalgys! Skanaus !