MINKŠTOS VARŠKĖS SPURGOS – NUO STALO DINGS AKIMIRKSNIU!

pagal | 2019-05-04

MINKŠTOS VARŠKĖS SPURGOS

  • 3 vnt kiaušiniai
  • 2 vnt tryniai
  • 5 v.š. cukrus
  • 10-20 v.š. miltai
  • 0,5 kg varškė ((riebi arba pusiau riebi))
  • 1 a.š. kepimo milteliai
  • druska (žiupsnelis)
  • 1 a.š. vanilinis cukrus
  • 400-500 ml aliejus
  • miltinis cukrus (pabarstyti)
  1. Pirmiausia kiaušinius ir trynius ištrink su druska, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tada gautą mišinį išmaišyk su varške.

  2. Suberk kepimo miltelius bei miltus, gerai išmaišyk tešlą.

  3. Tuomet šaltame vandenyje pamirkytais delnais suformuok rutuliukus ir leisk į verdantį aliejų. Jeigu į tešlą įbersi daugiau miltų – formuoti spurgas pasidarys lengviau, bet galiausiai jos bus kietesnės ir šiek tiek sausesnės. Kuo bus mažesni tešlos rutuliukai, tuo greičiau jie išvirs.

  4. Rutuliukus virk ant nesmarkios ugnies. Iš pradžių įmesk vieną bei pažiūrėkite, ar ne per greitai šis ruduoja – jeigu taip, sumažink karštį. Spurgas atsargiai pajudink mentele ar kiaura samčiu, kad neprikibtų jos prie dugno. Vienu metu į puodą geriausiai mesk tik po kelias spurgas, kad viena kitos neprispaustų ir jos nesideformuotų.

  5. Galiausiai kai spurgos taps rusvos, ištrauk ant popierinio rankšluosčio ir pabarstyk milteliniu cukrumi. Šeima ar draugai tokias spurgas labai greitai suvalgys! Skanaus !