MINKŠTOS VARŠKĖS SPURGOS – NUO STALO DINGS AKIMIRKSNIU!

pagal | 2019-05-04
0 Shares

MINKŠTOS VARŠKĖS SPURGOS

Paruošimo laikas20 min
Gaminimo laikas30 min
Bendras laikas50 min
Valgio tipas: Desertas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: VARŠKĖS SPURGOS
Recepto autorius: UNDP.LT

Ingredientai:

  • 3 vnt kiaušiniai
  • 2 vnt tryniai
  • 5 v.š. cukrus
  • 10-20 v.š. miltai
  • 0,5 kg varškė (riebi arba pusiau riebi)
  • 1 a.š. kepimo milteliai
  • druska žiupsnelis
  • 1 a.š. vanilinis cukrus
  • 400-500 ml aliejus
  • miltinis cukrus pabarstyti

Instrukcijos:

  • Pirmiausia kiaušinius ir trynius ištrink su druska, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tada gautą mišinį išmaišyk su varške.
  • Suberk kepimo miltelius bei miltus, gerai išmaišyk tešlą.
  • Tuomet šaltame vandenyje pamirkytais delnais suformuok rutuliukus ir leisk į verdantį aliejų. Jeigu į tešlą įbersi daugiau miltų – formuoti spurgas pasidarys lengviau, bet galiausiai jos bus kietesnės ir šiek tiek sausesnės. Kuo bus mažesni tešlos rutuliukai, tuo greičiau jie išvirs.
  • Rutuliukus virk ant nesmarkios ugnies. Iš pradžių įmesk vieną bei pažiūrėkite, ar ne per greitai šis ruduoja – jeigu taip, sumažink karštį. Spurgas atsargiai pajudink mentele ar kiaura samčiu, kad neprikibtų jos prie dugno. Vienu metu į puodą geriausiai mesk tik po kelias spurgas, kad viena kitos neprispaustų ir jos nesideformuotų.
  • Galiausiai kai spurgos taps rusvos, ištrauk ant popierinio rankšluosčio ir pabarstyk milteliniu cukrumi. Šeima ar draugai tokias spurgas labai greitai suvalgys! Skanaus !
 
0 Shares