MIELINIAI ČEBURĖKAI – PATIKS VISIEMS!

pagal | 2019-04-27
0 Shares

Recepto autorius Taip norėjau

MIELINIAI ČEBURĖKAI

Paruošimo laikas20 min
Gaminimo laikas20 min
Bendras laikas40 min
Valgio tipas: Užkandis
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: čeburėkai
Porcijos: 8
Recepto autorius: Taip norėjau

Ingredientai:

  • 2 stiklinės miltai
  • 1 stiklinės vanduo
  • 3 v.š. cukrus
  • 0,5 vnt kiaušiniai
  • 15 g šviežios mielės
  • 1 v.š. margarinas
  • druska žiupsnelio

Įdarui:

  • 200 g norimas faršas (naudojau kiaulienos faršą)
  • 1 vnt svogūnai
  • mėgstami prieskoniai
  • druska

Instrukcijos:

  • Iš pradžių miltus išsijok į dubenį, padaryk duobelę, berk druską, cukrų, pilk tirpintą margariną bei pusę kiaušinio (paplak kiaušinį ir pusę įpilk), šiltame vandenyje ištirpintas mieles. Viską gerai suminkyk, padaryk rutulį ir uždengęs dubenyje, padėk šiltai pakilti.
  • Per tą laiką, kol tešla kyla, pasiruošk faršą. Svogūną susmulkink elektriniu smulkintuvu arba itin smulkiai supjaustyk, berk prieskonių (aš pati dėjau pipirų, mairūno ir baziliko), druskos ir viską užplikyk verdančiu vandeniu. Masė turėtų gautis apyskystė.
  • Tada, kai jau tešla pakyla, imk po gabaliuką bei ištampyk į paplotėlį, dėk pasiruošto faršo ir sulenkus užspausk.
  • Galiausiai kepk įkaitintam aliejuje kol gražiai parus. Išimk, dėk ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų nereikalingas riebalų perteklius. Skanauk!

Patarimai:

 Labai gardu valgyti su sultiniu.
 
0 Shares