Mieliniai blynai – Paprasti, bet neprasti!

pagal | 2019-04-10
mieliniai blynai

Recepto autorius Neringos blogas

Mieliniai blynai

  • 25 g šviežios mielės:
  • 3 v.š. cukrus
  • 0,5 l pienas
  • 2 L dydžio kiaušiniai
  • 1 didelė sauja razinos
  • druska (žiupsnelio)
  • miltai (kad tešla pavyktų grietinės tirštumo)
  1. Iš pradžių mieles sumaišyk su vienu valgomuoju šaukštu cukraus, Užpilk šiltu pienu, supilk suplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomuosius šaukštus cukraus, viską išmaišyk, suberk išbrinkintas razinas. Tada maišydamas berik miltus, tešla turi gautis grietinės tirštumo.

  2. Uždenk su maistine plėvele arba rankšluostėliu bei palik šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės, pakils.

  3. Po to kepk ant įkaitinto aliejaus, dėk po vieną šaukštą paruoštos tešlos. Mėgaukis !