MĖSOS IR RYŽIŲ KUKULIAI PADAŽE – TIKRI IR SKANŪS PIETŪS

pagal | 2019-04-15
77 Shares

MĖSOS IR RYŽIŲ KUKULIAI PADAŽE

Keyword: MĖSOS IR RYŽIŲ KUKULIAI PADAŽE

Ingredientai:

  • 500 g mėsos faršo (koks patinka)
  • patinkančių prieskonių mėsai pagardinti (na aišku druskos ir pipirų taipogi)
  • 100 g ryžių
  • 1 vnt svogūno
  • 1 vnt morkos
  • sviestuko kepimui
  • 1-2 v.š. majonezo
  • surio
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 5 v.š. pomidorų padažo ar pastos
  • 3 v.š. grietinės
  • 3 v.š. majonezo
  • 3 v.š. miltų
  • prieskoninių žolelių

Instrukcijos:

  • Visų pirma išvirk ryžius (nepervirk, nes jie dar kartu su mėsa troškinsis orkaitėje), atvėsink. Pakepk sutarkuotas morkas bei svogūnus ant sviestuko, atvėsink. Faršą sumaišyk su pasirinktais prieskoniais, kepintais svogūnais bei morkomis, išvirtais ryžiais bei majonezu. Iš gautos masės formuok kukuliukus maždaug kiaušinio dydžio.
  • Dabar ruošk padažą: pomidorų padažą sumaišyk kartu su grietine, majonezu ir miltais, tada po truputį pilk vandenį ir viską gerai permaišyk, sudėk prieskonines žoleles. Pilk šiek tiek padažo, kad pasidengtų kepimo formos dugnas, dėk kukulius, apliek likusiu padažu. Jei padažiuko neužtenka, kad kukulių 2/3 būtų apsemtos, pripilk dar šiek tiek vandens. Uždenk dangčiu arba folija. Kepk 50 min iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iki kepimo pabaigos likus 10-iai minučių dangtį arba foliją atidenk, kad paskrustų. Ant pačio galo berk sūrio. Skanaus!
 
77 Shares