Maskarponės sūrio tortas – neparagauti nusikaltimas!

pagal | 2019-04-09
387 Shares
Maskarponės sūrio tortas

Recepto autorius Debesijos

Maskarponės sūrio tortas

Keyword: maskarpones tortas

Ingredientai:

Biskvitui

  • 3 vnt kiaušiniai
  • 50 g cukrus
  • 30 g miltai
  • 30 g krakmolas
  • 1 š. kepimo milteliai

Kremui

  • 500 g maskarponės sūris
  • 360 g natūralus jogurtas
  • 150 g cukraus pudra
  • 30 g želatina
  • 1 vnt citrinos sultys
  • 1 š. vanilinis cukrus

Instrukcijos:

  • Suplak kiaušinių baltymus iki putų. Pradėk berti po truputi cukrų ir išplak iki standumo. Išplak trynius atskiram dubenėlyje ir lengva srove supilk į baltymų masę. Tada lengvai išmaišyk.
  • Miltus sumaišyk su krakmolu bei kepimo milteliais ir suberk į kiaušinių masę. Atsargiai išmaišyk, bet nepermaišyk. Tešlą supilk į kepimo popieriumi išklotą skardą bei dėk į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę apie 12-15 minučių. Iškeptą biskvitą visiškai atvėsink.
  • Kol biskvitas vėsta pasiruošk kremą. Želatiną užpilk su 100 mililitrų šalto vandens. Išbrinkus, pakaitink ant nedidelės ugnies, kol ištirps. Paskui palik atvėsinti.
  • Maskarponės sūrį maišyk su jogurtu, citrinos sultimis, vaniliniu cukrumi bei cukraus pudra. Lengva srove pastoviai maišydamas supilk ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišyk bei trumpam įdėk į šaldytuvą.
  • Paskui biskvitą guldyk ant tortinės dugno. Ant viršaus supilk kremą bei dėk į šaldytuvą. Laikyk per naktį, o ryte papuošk: uogomis, vaisiais ir visą kas jums skanu.
    Skanaus !
387 Shares