Maskarponės sūrio tortas – neparagauti nusikaltimas!

pagal | 2019-04-09
Maskarponės sūrio tortas

Recepto autorius Debesijos

Maskarponės sūrio tortas

Biskvitui

  • 3 vnt kiaušiniai
  • 50 g cukrus
  • 30 g miltai
  • 30 g krakmolas
  • 1 š. kepimo milteliai

Kremui

  • 500 g maskarponės sūris
  • 360 g natūralus jogurtas
  • 150 g cukraus pudra
  • 30 g želatina
  • 1 vnt citrinos sultys
  • 1 š. vanilinis cukrus
  1. Suplak kiaušinių baltymus iki putų. Pradėk berti po truputi cukrų ir išplak iki standumo. Išplak trynius atskiram dubenėlyje ir lengva srove supilk į baltymų masę. Tada lengvai išmaišyk.

  2. Miltus sumaišyk su krakmolu bei kepimo milteliais ir suberk į kiaušinių masę. Atsargiai išmaišyk, bet nepermaišyk. Tešlą supilk į kepimo popieriumi išklotą skardą bei dėk į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę apie 12-15 minučių. Iškeptą biskvitą visiškai atvėsink.

  3. Kol biskvitas vėsta pasiruošk kremą. Želatiną užpilk su 100 mililitrų šalto vandens. Išbrinkus, pakaitink ant nedidelės ugnies, kol ištirps. Paskui palik atvėsinti.

  4. Maskarponės sūrį maišyk su jogurtu, citrinos sultimis, vaniliniu cukrumi bei cukraus pudra. Lengva srove pastoviai maišydamas supilk ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišyk bei trumpam įdėk į šaldytuvą.

  5. Paskui biskvitą guldyk ant tortinės dugno. Ant viršaus supilk kremą bei dėk į šaldytuvą. Laikyk per naktį, o ryte papuošk: uogomis, vaisiais ir visą kas jums skanu.
    Skanaus !