MARINUOTA SKUMBRĖ – TRADICIŠKAI SKANU!

pagal | 2019-04-15
56 Shares

MARINUOTA SKUMBRĖ

Keyword: MARINUOTA SKUMBRĖ

Ingredientai:

  • 4 vnt skumbrės
  • 1 sauja svogūno ir svogūno lukštų
  • 4 v.š. juodos arbatos arbatžolių
  • 3 v.š. cukraus
  • 3 vnt lauro lapų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 a.š. obuolių acto
  • kvapniųjų pipirų
  • 6 v.š. druskos
  • 1,5 l vandens

Instrukcijos:

  • Išskrosk skumbrę, supjaustyk gabalėliais ir sudėk į indą skirtą marinavimui, tarpuose įdėk svogūno griežinėlius. Užvirink vandenį, suberk druską, cukrų, lauro lapus, kvapiuosius pipirus, arbatžoles ir nulupto svogūno lukštus. Virk, maišydamas 5 minutes. Nukošk marinatą, kad liktų tik skystis, supilk aliejų ir actą ir užpilk marinatu išdarinėtą žuvį.
  • Paslėk lėkšte, kad žuvys iš marinato neiškiltų ir palik marinuotis 1 parai. Į stalą patiek su karštomis bulvėmis ar juoda duona ir daržovėmis. Laižykite pirštelius!
56 Shares