Temos Archyvai: Lietuviški patiekalai

LEGENDINIS BULVIŲ PLOKŠTAINIS KUGELIS – ABEJINGŲ NEPALIKS!

Recepto autorius Mukatanas BULVIŲ PLOKŠTAINIS KUGELIS 200 g karštai rūkyta kiaulienos šoninė 2 vnt svogūnai (vid. dydžio (nulupti)) 60 g sviestas 2 v.š. aliejus 1,3 kg nuskustos bulvės 310 ml pienas 2 a.š. druska malti juodieji pipirai Iš pradžių orkaitę įkaitink iki 190 laipsnių temperatūros. Kiaulienos šoninę bei vieną svogūną supjaustyk maždaug pusės centimetro kubeliais. Tuomet… Skaityti toliau »

ORKAITĖJE KEPTI ŽEMAIČIŲ BLYNAI SU GRYBŲ ĮDARU – NEPAPRASTO SKONIO!

Recepto autorius Andželikos virtuvėlė ORKAITĖJE KEPTI ŽEMAIČIŲ BLYNAI SU GRYBŲ ĮDARU Tešlai: 15 vnt bulvės (vidutinio dydžio (virtos)) 3 vnt kiaušiniai ((M dydžio)) 4 v.š. miltai 2 v.š. krakmolas 1 a.š. druska Įdarui: 500 g grybai 1 vnt svogūnai petražolės ( šiek tiek) grietinė ( šiek tiek) krapai pipirai aliejus (kepimui) Iš pradžių bulves sutarkuok burokinės… Skaityti toliau »

ČEBUREKAI SU NUOSTABIA ČEBUREKŲ TEŠLA – TOKIŲ DAR NEGAMINOTE!

Recepto autorius Prieskonių magija ČEBUREKAI SU NUOSTABIA ČEBUREKŲ TEŠLA Tešlai: 1 l kefyras 1,5 kg miltai 2 a.š. soda 1 v.š. druska 2 a.š. pipirai Įdarui: 1 kg kiaulienos faršas ((gali būti maišytas su jautienos faršu)) 2 vnt svogūnai ((dideli)) druska pipirai mėsos/faršo prieskoniai aliejus ((čeburekams virti)) Iš anksto pasiruošk įdarą. Faršą paskanink su prieskoniais bei… Skaityti toliau »