LIETINIAI BLYNAI SU KRABŲ LAZDELIŲ IR PIEVAGRYBIŲ ĮDARU – TOKIŲ DAR NEGAMINOTE!

pagal | 2019-05-14
0 Shares

LIETINIAI BLYNAI SU KEPTOS MALTOS MĖSOS ĮDARU

Paruošimo laikas30 min
Gaminimo laikas40 min
Bendras laikas1 h 10 min
Valgio tipas: Pagrindinis patiekalas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: Lietiniai blynai
Porcijos: 12
Recepto autorius: Playing in the kitchen

Ingredientai:

Lietiniams:

  • 3 vnt kiaušiniai
  • 150 g miltai
  • 1 v.š. cukrus šaukšto be kaupo (jeigu gaminsite su saldžiu įdaru, tai naudokite daugiau cukraus)
  • druska žiupsnelio
  • 375 ml pienas
  • sviestas (kepimui)

Maltos mėsos įdarui:

  • 500 g malta mėsa
  • 3 vnt pomidorai
  • 1 vnt svogūnai (didelio)
  • 1-2 skiltelių česnakas
  • druska
  • pipirai
  • kiti mėgstami mėsos prieskoniai
  • 0,5 stiklinės vanduo
  • alyvuogių aliejus šlakelio

Instrukcijos:

  • Lietiniai: Išplak kiaušinius. Kitame dubenyje sudėk miltus, cukrų, druską bei nuolatos maišydamas po truputį pilk pieną, kad nesusidarytų gumuliukų. Tada supilk išplaktus kiaušinius bei išplak iki vientisos masės. Uždenk maistine plėvele bei palaikyk šaldytuve maždaug pusvalandį.
  • Išimtą dar paplak, kepk ant sviesto.
  • Nors ant sviesto kepti nėra taip lengva kaip ant aliejaus – jis gali šiek tiek degti, sviestas suteikia blynams daug geresnį skonį nei aliejus. Jo dėk labai mažą gabalėlį per vidurį keptuvės prieš kiekvieną blyną bei kepk ant silpnos ugnies – tuomet jokių prikepimo problemų nebus. Tik nepadaugink sviesto, nes tada tokie blynai taps tikra "nuodėme".
  • Įdaro paruošimas: Svogūną smulkiai supjaustyk, česnaką išspausk bei apkepink su aliejumi keptuvėje. Sudėk maltą mėsą, apkepink. Tada nulupk pomidorus, supjaustyk kubeliais bei sudėk į keptuvę, išmaišyk bei leisk pasitroškinti. Supilk vandenį, sumažink ugnį bei troškink po dangčiu maždaug 10 minučių, paskui troškink be dangčio vis pamaišydamas, kol vanduo išgaruos. Suberk prieskonius, išmaišyk. Mėsa turi nebesitroškinti, o kepti – tai yra ženklas, kad laikas išjungti ugnį. Šią masę sumalk (blenderiu arba mėsmale) iki tokios masės, kad sukant į blyną nebyrėtų. Atvėsink. Suvyniok įdarą į blynus. Skanauk!

Patarimai:

 Ši lietinių tešla nuostabi. Man pačiai šio mėsos įdaro užteko 7 blynams, todėl į likusius 5 sukau tarkuotą obuolį (2 vienetus), sumaišytą su cinamonu (1 arbatiniu šaukšteliu) bei cukrumi (2 valgomaisiais šaukštais).

0 Shares