Tortai, tortų receptai

LENGVIAUSIAS TORTAS – PAPRASTA IR SKANU!

LENGVIAUSIAS TORTAS

  • 200 g paprasti sausainiai ((pvz.: "Gaidelis"))
  • 1 indelis kondensuotas pienas
  • uogos ((tinka ir šaldytos, bet reikia atitirpinti ir nusausinti))
  • 1 pakelis sviestas
  • 0,5 kg varškė
  • 30 g želatina
  1. Iš pradžių sausainius susmulkink, sutrink į miltus (aš tam naudoju kombainą).

  2. Tuomet ištirpdyk sviestą, su juo sumaišyk sausainius, viską sudėk į tortinę išimamu dugnu ir dėk į orkaitę, kad sutvirtėtų (maždaug 15 minučių), išėmus atvėsink, o kol jis vėsta, imkis varškės masės.

  3. Tada želatiną užpilk su verdančiu vandeniu, ir maišyk, kad ištirptų. Sumaišyk varškę su jogurtu ir kondensuotu pienu.

  4. Kai padas atvėsta, ant jo sudėk vyšnias (arba kitas uogas), į varškę maišydamas pilk želatiną, ir šią varškės masę pilk ant pagrindo. Kol nesustingo, viršų papuošk uogomis, išpiešk, išrašyk ką tik širdis geidžia, ir dėk į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Skanauk!

Pavadinimas toks dėl to, kad jis tikrai labai lengvai pagaminamas.