LENGVIAUSIAS TORTAS – PAPRASTA IR SKANU!

pagal | 2019-04-13
215 Shares

LENGVIAUSIAS TORTAS

Keyword: LENGVIAUSIAS TORTAS

Ingredientai:

  • 200 g paprasti sausainiai (pvz.: „Gaidelis“)
  • 1 indelis kondensuotas pienas
  • uogos (tinka ir šaldytos, bet reikia atitirpinti ir nusausinti)
  • 1 pakelis sviestas
  • 0,5 kg varškė
  • 30 g želatina

Instrukcijos:

  • Iš pradžių sausainius susmulkink, sutrink į miltus (aš tam naudoju kombainą).
  • Tuomet ištirpdyk sviestą, su juo sumaišyk sausainius, viską sudėk į tortinę išimamu dugnu ir dėk į orkaitę, kad sutvirtėtų (maždaug 15 minučių), išėmus atvėsink, o kol jis vėsta, imkis varškės masės.
  • Tada želatiną užpilk su verdančiu vandeniu, ir maišyk, kad ištirptų. Sumaišyk varškę su jogurtu ir kondensuotu pienu.
  • Kai padas atvėsta, ant jo sudėk vyšnias (arba kitas uogas), į varškę maišydamas pilk želatiną, ir šią varškės masę pilk ant pagrindo. Kol nesustingo, viršų papuošk uogomis, išpiešk, išrašyk ką tik širdis geidžia, ir dėk į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Skanauk!

Patarimai:

Pavadinimas toks dėl to, kad jis tikrai labai lengvai pagaminamas.
215 Shares