KUGELIS KITAIP – NUO ŠIOL GAMINSITE TIK TAIP!

pagal | 2019-04-18

Recepto autorius Visko po trupinėlį

Kugelis

  • 1 stiklinė su kaupu trijų grūdų (miežinių, kvietinių, grikių) kruopų košė
  • 12-15 vnt bulvės ((didelių))
  • druska (šiek tiek (arba pagal skonį))
  • rūkyta šoninė (kelių gabaliukų (arba lašinukai))
  • 2 vnt svogūnai ((dideli))
  • verdantis vanduo ((kruopoms))
  1. Pirmiausia iš vakaro su verdančiu vandeniu užplikink stiklinę kruopų.

  2. Po to bulves sutarkuok bulvių tarkavimo mašinėle. Sumaišyk su išbrinkusiomis kruopomis. Proporcijos turi būti gana apylygės, tiek kiek kruopų, panašiai ir bulvių tarkių.

  3. Tuomet šoninę (arba lašinukus) supjaustyk smulkiais kubeliais, pakepink kol gerai apskrus, paskui suberk susmulkintą svogūną, dar kiek patroškink ir supik į paruoštą masę. Pasūdyk pagal savo skonį.

  4. Tada masę sukrėsk į indą su dangčiu, dėk į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepk maždaug 60-90 minučių (priklausomai nuo orkaitės). Patiek ir skanauk!

Mano šeima šį kartą pasirinko valgyti su grietine, o man pačiai labai gardi buvo ir vienas – be nieko. Jūs galite pasirinkti valgyti ir su mėgstamu padažiuku. Kvapnus, įdomus, tiesiog kitoks kugelis, kurį rekomenduoju išmėginti.