KIAULIENOS ČENAKAI – TOKIO PATIEKALO DAR NEGAMINOTE!

pagal | 2019-05-10
0 Shares

Recepto autorius Pietų stalas

KIAULIENOS ČENAKAI

Paruošimo laikas30 min
Gaminimo laikas1 h 20 min
Bendras laikas1 h 50 min
Valgio tipas: Pagrindinis patiekalas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: ČENAKAI
Recepto autorius: Pietų stalas

Ingredientai:

  • 400 g kiaulienos sprandinės
  • 2 vnt morkų
  • 2 vnt bulvių
  • 1 vnt svogūnų
  • 0,5 vnt žalių paprikų
  • porų: ketvirtadalio
  • 0,6 stiklinės avinžirnių
  • 4 v.š. pomidorų padažo
  • 2 skiltelės česnakų
  • 2 vnt lauro lapų
  • 30 g sviesto
  • 0,5 stiklinės tamsaus alaus
  • druskos
  • pipirų žirnelių
  • čili pipirų
  • čiobrelių
  • augalinio aliejaus

Instrukcijos:

  • Iš pradžių mėsą supjaustyk nedideliais kubeliais, pabarstyk druska, pipirais bei palik trumpam pasimarinuoti. Avinžirnius išmirkyk per naktį bei išvirk arba naudok konservuotus (jei skubate). Mėsą apkepk įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus. Tuomet užpilk stikline virinto vandens (kad vos apsemtų), įdėki lauro lapų, pipirų žirnelių bei troškink ant nedidelės ugnies maždaug 40 minučių (kol mėsa taps labai minkšta).
  • Tada bulves bei morkas supjaustyk postambiais gabaliukais. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepk susmulkintą svogūną bei česnakus, įmaišyk porus, paprikas ir patroškinkite su pomidorų padažu. Įberk aitriųjų čili pipirų. Į molinius indelius dėk bulves, ant viršaus morkas, įmesk po gabaliuką sviesto, po to troškintą mėsą, avinžirnius ir ant viršaus - troškintas daržoves. Įberk dar šiek tiek druskos, čiobrelių, įpilk po šlakelį alaus bei dar truputį vandens, kad vos apsemtų. Molinukų negali perpildyti, nes troškinant orkaitėje, gali pradėti bėgti bei labai rūkti. Troškink iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių. Mėgaukis
 
0 Shares