KEPTI KOKOSINIAI VARŠKĖTUKAI NEPALIEKA ABEJINGŲ!

pagal | 2019-05-28

Recepto autorius: Mažoje virtuvėlėje

KOKOSINIAI VARŠKĖTUKAI

  • 250 g varškė
  • 3-4 v.š. cukrus
  • 3-4 v.š. kokoso drožlės
  • 1 a.š. kepimo milteliai
  • druska (trupučio)
  • 1 vnt kiaušiniai
  • 0,5 stiklinės miltai
  • aliejus (kepimui)
  1. Iš pradžių varškę sumaišyk su kiaušiniu, įberk druskos bei cukraus, kepimo miltelių, kokoso drožlių ir miltų. Pirmiausia viską maišyk dubenyje, o paskui gautą masę išvertus ant miltuoto paviršiaus, užminkyk tešlą.

  2. Tuomet suformuok riebią „gyvatę“, pjaustyk norimo storio gabaliukais. Kiekvieną jų apvertus ant vieno šono truputį spustelk bei apvoliok miltuose iš abiejų pusių.

  3. Tada kepk įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol dailiai apskrunda. Labai gardu valgyti su grietine, džemu arba medumi. Skanauk!