Recepto autorius: Mažoje virtuvėlėje
KOKOSINIAI VARŠKĖTUKAI
- 250 g varškė
- 3-4 v.š. cukrus
- 3-4 v.š. kokoso drožlės
- 1 a.š. kepimo milteliai
- druska (trupučio)
- 1 vnt kiaušiniai
- 0,5 stiklinės miltai
- aliejus (kepimui)
-
Iš pradžių varškę sumaišyk su kiaušiniu, įberk druskos bei cukraus, kepimo miltelių, kokoso drožlių ir miltų. Pirmiausia viską maišyk dubenyje, o paskui gautą masę išvertus ant miltuoto paviršiaus, užminkyk tešlą.
-
Tuomet suformuok riebią „gyvatę“, pjaustyk norimo storio gabaliukais. Kiekvieną jų apvertus ant vieno šono truputį spustelk bei apvoliok miltuose iš abiejų pusių.
-
Tada kepk įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol dailiai apskrunda. Labai gardu valgyti su grietine, džemu arba medumi. Skanauk!