KEPTA KIAULĖS KARKA – APSILAIŽYSITE PIRŠTUS!

pagal | 2019-05-13

KEPTA KIAULĖS KARKA

  • 1 vnt kiaulės karka
  • 1 kg bulvės
  • 2 skiltelės česnakas
  • 1 v.š. garstyčios
  • druska
  • lauro lapai
  • pipirai
  • čiobreliai (žiupsnelis)
  • raudonėliai (žiupsnelis)
  • 1 vnt svogūnai
  1. Pirmiausia karką gerai ištrink su pipirais, druska, lauro lapais bei garstyčiomis (gali tai padaryti ir iš vakaro). Karką įdėk į rankovę bei kepk maždaug 40 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Tuomet sumažink temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepk dar apie pusvalandį. Bulves išvirk su lupenomis (nepervirk, jos turėtų likti kietokos), nulupk, apibarstyk čiobreliais, raudonėliais, saldžiąja paprika bei druska. Apšlakstyk viską aliejumi.

  2. Galiausiai kepimo rankovę prakirpk, susirinkusiose sultyse apvoliok bulves bei sudėk aplink karką, kepk dar maždaug 30 minučių. Skonis nuostabus!