KARAMELINIS KREKERIŲ TORTAS – MĖGAUKITĖS TOBULU SKONIU!

pagal | 2019-05-19

Recepto autorius Jurgittos receptai

KARAMELINIS KREKERIŲ TORTAS

  • 500-600 g saldūs krekeriai "Žuvytės"
  • 1 indelio Rududu
  • 180-200g sviestas
  • 1 vnt citrinos
  • 4 v.š. riebi grietinė
  • druska (žiupsnelio)
  • džiovinti vaisiai, uogos, riešutai: pagal skonį (neprivaloma)
  1. Pradžioje ant silpnos ugnies maišydami kaitink sviestą bei Rududu, kol viskas ištirpsta bei masė tampa vienalyte. Dėk grietinę, druską bei dar šiek tiek pakaitink. Atvėsink.

  2. Tuomet supilk išspaustas citrinos sultis bei sudėk nutarkuotą žievelę. Masę išplak mikseriu. Sausainius berk į dubenį, suberk džiovintus vaisius, uogas, riešutus ar kt. bei supilk kremą. Viską išmaišyk bei gerai paspausdami sudėk į torto arba kitokią formą.

  3. Galiausiai palik kelioms valandoms kambario temperatūroje, vėliau statyk į šaldytuvą. Skanaus!