Recepto autorius Jurgittos receptai
KARAMELINIS KREKERIŲ TORTAS
- 500-600 g saldūs krekeriai "Žuvytės"
- 1 indelio Rududu
- 180-200g sviestas
- 1 vnt citrinos
- 4 v.š. riebi grietinė
- druska (žiupsnelio)
- džiovinti vaisiai, uogos, riešutai: pagal skonį (neprivaloma)
-
Pradžioje ant silpnos ugnies maišydami kaitink sviestą bei Rududu, kol viskas ištirpsta bei masė tampa vienalyte. Dėk grietinę, druską bei dar šiek tiek pakaitink. Atvėsink.
-
Tuomet supilk išspaustas citrinos sultis bei sudėk nutarkuotą žievelę. Masę išplak mikseriu. Sausainius berk į dubenį, suberk džiovintus vaisius, uogas, riešutus ar kt. bei supilk kremą. Viską išmaišyk bei gerai paspausdami sudėk į torto arba kitokią formą.
-
Galiausiai palik kelioms valandoms kambario temperatūroje, vėliau statyk į šaldytuvą. Skanaus!