NAUJAS KANELIŲ RECEPTAS GAMINSITE TIKRAI NE KARTĄ!

pagal | 2019-05-15
1 Shares

Recepto autorius Gabrielės blogas

KANELĖS

Paruošimo laikas30 min
Gaminimo laikas1 h
Bendras laikas1 h 30 min
Valgio tipas: Desertas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: Kanelės
Recepto autorius: Gabrielės blogas

Ingredientai:

  • 0,5 l pienas
  • 50 g sviestas
  • 2 vnt kiaušiniai
  • 2 vnt kiaušinių tryniai
  • 100 g miltai
  • 250 g cukrus
  • 2 v.š. baltas romas
  • vanilės esencija kelių lašelių
  • druska žiupsnelio
  • rudasis cukrus trupučio

Instrukcijos:

  • Pradžioje pieną pilk į puodą, dėk sviestą bei užvirk. Nukelk nuo kaitros bei palik pravėsti. Miltus sumaišyk su cukrumi bei druska. Atidėk.
  • Tuomet kiaušinius bei papildomus trynius suplak plakikliu. Į kiaušinių masę įmaišyk miltų bei cukraus mišinį, po to po truputį pilk pravėsusį pieną. Suk rankiniu plakikliu, kad nebūtų jokių gumuliukų. Gausi labai skystą tešlą. Gal kiek skystesnę nei lietiniams.
  • Tada pačioje pabaigoje įmaišyk romą bei vanilę. Dubenį apdenk maistine plėvele bei palik per naktį stovėti šaldytuve.
  • Kitą dieną į kanelių formeles įberk šiek tiek rudojo cukraus (jei formelės metalinės, dar patepk sviestu) ir užpildyk jas permaišyta tešla (patogiausia tešlą permaišyti piltuvėlyje su snapeliu arba arbatinuke).
  • Tada pašauk į orkaitę, įkaitintą iki 230 laipsnių temperatūros. Kepk maždaug 10–15 minučių, tuomet sumažink temperatūrą iki 180 laipsnių temperatūros bei dar kepk maždaug 45 minutes, kol viršus paruduoja. Nieko tokio, kad kepdamas, kunkuliuodamos kanelės truputį išlipa iš formelių, išėmus iš orkaitės, jos sugrįžta į savo vietas. Jei labai nori to išvengti, tešlą pilk ne iki pat viršaus. Iškepusias kaneles atšaldyk šaldytuve. Skanauk!
 
1 Shares