KAKAVINIS VARŠKĖS PYRAGAS SU KONDENSUOTU PIENU – TOBULAS RECEPTAS!

pagal | 2019-04-15
69 Shares

Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

KAKAVINIS VARŠKĖS PYRAGAS SU KONDENSUOTU PIENU

Keyword: KAKAVINIS VARŠKĖS PYRAGAS SU KONDENSUOTU PIENU

Ingredientai:

Tešlai:

  • 2 v.š. kakava
  • 3 v.š. grietinė
  • 150 g cukrus
  • 1 a.š. vanilinis cukrus
  • 200 g sviestas
  • 250 g miltai
  • 60 g graikiški riešutai (tinka ir kitokie)

Varškės įdarui:

  • 400 g varškė
  • 1 indelis kondensuotas pienas
  • 2 vnt kiaušiniai

Instrukcijos:

  • Iš pradžių pasiruošk tešlos trupinius: rankomis arba kombaino pagalba (maišyk pulso režimu) išmaišyk miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų, sviestą ir grietinę, kol susidarys trupiniai.
  • Tuomet iš gautų trupinių kiekio atidėk dvi stiklines, o likusius suberk į kepimo formą (formą išklok su kepimo popieriumi, aš pats naudojau apvalią torto formą su nusegamais kraštais 23 centimetrų) bei paspausk, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Pagrindą kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  • Po to paruošk įdarą: blenderiu išplak varškę, kondensuotą pieną bei kiaušinius.
  • Tada gautą masę užpilk ant apkepto pagrindo bei kepk maždaug 5-7 minutes. Paskui ištrauk bei ant viršaus užberk likusius trupinius sumaišytus su riešutais. Po to vėl dėk į orkaitę bei kepk dar maždaug 25-30 minučių.
  • Ištraukus palik pyragą atvėsti kambario temparatūroje ir tuomet dėk į šaldytuvą maždaug 3-4 valandoms. Pyragas pats gardžiausias šaltas. Lepikis!
 
69 Shares