Plovas yra laikomas Vidurinės Azijos, Pietų Azijos, Kaukazo bei Artimųjų Rytų patiekalas. Jeigu lankėtės Uzbekijoje, būsite girdėję jų patarlę „Turtingas žmogus valgo plovą, vargšas valgo tik plovą“. Taigi kad ir kaip būtų keista, bet tuo pačiu ir malonu, viskas sukasi apie tą patį, tik labai svarbu, kad šis patiekalas būtų pagamintas iš pačių kokybiškiausių produktų.
Pagrindiniai plovo ingredientai visada bus troškinti ryžiai, kokybiška mėsa ir morkos (idealiausiu atveju – geltonos). Kalbant apie mėsą, tinkamą pačiam skaniausiui plovui – visada rinkitės jauną avieną ir nepamirškite nuo jos nupjauti riebalus. Jie gero skonio ploovui nesuteiks. Jeigu nežinojote, koks indas pats tinkamiausias plovo gaminimui, tai užbėgsime įvykiams už akių ir prieš Jums pasineriant į paieškas internete, atskleisime, jog tai – kazanas. Gali pasirodyti šis žodis negirdėtas, nes Lietuvoje jie nėra tokie populiarūs, bet jei tik bent kartą jame pagaminsite plovą – šio puodo norėsite ir kitų patiekalų gaminimui. Azijiečiai, gaminantys plotą, visada patars, jog tikrų tikriausią plovą reikia virti tik kazane. Šio puodo privalumas yra tas, kad kazanas optimaliai paskirsto šilumą. Nekils keblumų, kad vieni ryžiai išvirs, kiti pervirs ir pan. Maksimali kokybė kaminant su kazanu – garantuota.
Visgi plovo pagrindinis ingredientas išlieka ryžiai. Jų neturint net nesvajokite pagaminti to idealiausio plovo, apie kurį pagalvojus jau seilės tįsta. Ryžių pasirinkimui skirkite maksimalų laiką ir biudžetą. Jei esate jau mėginę virti plovą ir jis Jums pasirodė kaip dar viena ryžių košė su mėsos gabaliukais, tai galime garantuoti, kad tai nebuvo Devzira ryžiai. Šie ryžiai tikrai yra kitokie. Su jais labai lengva gaminti ir, svarbiausia, jų dėka plovas bus pats skaniausias, kokį tik esate ragavę. Tikriausiai neveltui Devzira ryžiai yra laikomi brangiausiais, bet tuo pačiu ir geriausiais ryžiais pasaulyje. Lietuvoje jų kaina gali svyruoti apie 15 EUR už kilogramą. Šių ryžių unikalumas yra toks, kad Devzira ryžiai yra šviesiai raudonos, rusvos spalvos. Nuplauti šaltame vandenyje jie tampa beveik skaidrūs ir gintariniai. Toks vaizdas bus labai malonus Jūsų akims.