GARFILDO LAZANIJA – SKANIAU IR BŪT NEGALI!

pagal | 2019-05-03
0 Shares

GARFILDO LAZANIJA

Paruošimo laikas20 min
Gaminimo laikas40 min
Bendras laikas1 h
Valgio tipas: Pagrindinis patiekalas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: Lazanija
Porcijos: 6
Recepto autorius: UNDP.LT

Ingredientai:

  • 1 pakuotė lazanijos lakštai
  • 500 g malta mėsa
  • 1 vnt svogūnai (didelio)
  • 1 vnt raudonosios paprikos
  • konservuoti pomidorai be odelės pagal skonį (sutrinti)
  • 4-5 v.š. pomidorų padažas
  • tarkuota sūris pagal skonį (kuo duagiau tuo skaniau)
  • 1 kubelis jautienos sultinys
  • 1 skiltelė česnakas
  • 0,5 a.š. prieskoniai (bazilikas, rozmarinas)
  • druska pagal skonį
  • malti juodieji pipirai pagal skonį

Baltajam padažui:

  • 2 v.š. sviestas
  • 3 v.š. miltai
  • 1 skiltelė česnakas
  • 0,5 vnt svogūnai
  • 1 a.š. druska
  • 0,25 a.š. malti juodieji pipirai
  • 2 puodeliai pienas

Instrukcijos:

  • Iš pradžių keptuvėje apkepk mėsą bei svogūnus, susmulkintą papriką, kol mėsa paruduos, o svogūnai ir paprika suminkštės. Tada dėk pomidorus, pomidorų padažą (galima naudoti ir tyrę), sultinį bei prieskonius, susmulkintą česnako skiltelę. Uždenk bei virk ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 20 minučių, kartas nuo karto pamaišydamas.
  • Per tą laiką, kol verda, vidutinio dydžio puode ištirpink sviestą, įmaišyk miltus. Palaipsniui supilk pieną. Užvirk nuolatos maišydamas. Sudėk perpus perpjautą česnaką, bei perpus perpjautą svogūną (svogūno nereikia smulkinti. Česnakas bei svogūnas suteiks padažui tam tikrą skonį). Įberk druską ir pipirus pagal savo skonį, gali ir lauro lapelį įmesti. Padažą maišyk tol, kol šis sutirštės. Jei padažas per daug sutirštėjo, verdant gal skiesti pienu.
  • Lazanijos lakštus virk maždaug 60 sekundžių. Virk tik po kelis lakštus vienu metu, nes verdant po daugiau šie gali sulipti.
  • Po to į kepimo indą dėk truputį mėsos padažo, ant viršaus lazanijos lakštų. Ant lakštų sluoksnio dėk vėl mėsos, tada balto pažado bei apibarstyk sutarkuotu sūriu. Paskui vėl lazanijos lakštus, mėsos troškinį, baltą padažą bei vėl sūrį. Viršutinis sluoksnis privalo būti mėsos troškinys bei baltas padažas. Indą dėkite į 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepk maždaug 20-25 minutes. Kai iškeps dar palik kokias 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. Skanaus !
 
0 Shares