DAR NEBANDYTOS ČESNAKINĖS KREVETĖS SVIESTE NORINTIEMS NAUJO SKONIO

pagal | 2019-04-16
102 Shares

Recepto autorius Pietų stalas

ČESNAKINĖS KREVETĖS SVIESTE

Keyword: ČESNAKINĖS KREVETĖS SVIESTE

Ingredientai:

  • 300 g krevečių su galvomis
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 v.š. sviesto
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • čili pipirų (jei mėgstate)
  • šviežių petražolių
  • krapų

Instrukcijos:

  • Iš pradžių krevetes nuplauk, nuplėšk galvas. Keptuvėje įkaitink šlakelį aliejaus bei jame apkepk pasmulkintus česnakus (nelabai smulkiai).
  • Kai tik česnakai paskleis aromatą bei gražiai pagels (ne paruduos), išimk juos iš keptuvės bei atidėk. Tada suberk krevetes, pagardink druska, pipirais, čili bei kepk vis pamaišydamas.
  • Prieš bebaigiant kepti įdėk gabaliuką sviesto, sudėk atgal česnakus, dar minutėlę pakepink bei užberk kapotų žolelių. Patiek ir skanauk!

Patarimai:

Man pačiam tai yra pats gardžiausias būdas iškepti krevetes. Tai toks bazinis receptas, tinkantis visiems atvejams. Aš perku krevetes su galvomis, prisikepu jų ir po to tiesiog laikau šaldytuve sandariame indelyje, ir mėgaujuosi kiekvieną dieną, kol visas sunaudoju… Jomis galite skaninti salotas, trintas sriubas arba tiesiog – valgyti karštas su šviežiu prancūzišku batonu.
 
102 Shares