ČEBUREKAI SU NUOSTABIA ČEBUREKŲ TEŠLA – TOKIŲ DAR NEGAMINOTE!

pagal | 2019-05-02
0 Shares

Recepto autorius Prieskonių magija

ČEBUREKAI SU NUOSTABIA ČEBUREKŲ TEŠLA

Paruošimo laikas30 min
Gaminimo laikas30 min
Bendras laikas1 h
Valgio tipas: Atskiras patiekalas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: ČEBUREKAI SU NUOSTABIA ČEBUREKŲ TEŠLA
Porcijos: 25 dideli čeburekai
Recepto autorius: Prieskonių magija

Ingredientai:

Tešlai:

  • 1 l kefyras
  • 1,5 kg miltai
  • 2 a.š. soda
  • 1 v.š. druska
  • 2 a.š. pipirai

Įdarui:

  • 1 kg kiaulienos faršas (gali būti maišytas su jautienos faršu)
  • 2 vnt svogūnai (dideli)
  • druska
  • pipirai
  • mėsos/faršo prieskoniai
  • aliejus (čeburekams virti)

Instrukcijos:

  • Iš anksto pasiruošk įdarą. Faršą paskanink su prieskoniais bei sudėk smulkiai supjaustytus svogūnus.
  • Tada ruoškite tešlą. Į kefyrą supilkite sodą, gerai išmaišyk bei minutėlę palauk. Į didesnį dubenį pilk kefyrą sumaišytą su soda, dėk druską, pipirus bei berk miltus palaipsniui, maišyk maišyk, kai maišyti pasidaro sunku, imkis rankų darbo ir minkyk tešlą. Dėk miltų tiek, kad tešla neliptu prie rankų, bet nebūtų per kieta, geriau formuojant paplotėlius, pasibarstyk daugiau miltų.
  • Tuomet imk tešlos gabaliuką, iškočiok, apibrėžk apskritimą (aš šiam reikalui panaudojau pakankamai didelę lėkštę). Dėk į viduriuką truputį faršo, paskleisk jį, kad greičiau iškeptų (todėl nededame perdaug faršo). Tešlos apskritimą lenk pusiau, palygink galiukus bei užlankstyk pynele. Šitaip pasigaminsi visus čeburekus.
  • Po to puode arba gilesnėje keptuvėje užkaisk aliejų (jo reikia tiek, kad apsemtų čebureką), dėk kepti tik tuomet, kai gerai įkaista. Šiam dalykui idealiausiai tinka fritiurinė. Apkepk iš vienos pusės, kol dailiai paruduos, apversk ir iš kitos pusės taip pat gražiai apkepk. Labai gardūs kol karšti, bet nuostabūs ir atvėsę ir pašildyti kitą dieną. Skanaus!
 
0 Shares