LEGENDINIS BULVIŲ PLOKŠTAINIS KUGELIS – ABEJINGŲ NEPALIKS!

pagal | 2019-05-13

Recepto autorius Mukatanas

BULVIŲ PLOKŠTAINIS KUGELIS

  • 200 g karštai rūkyta kiaulienos šoninė
  • 2 vnt svogūnai (vid. dydžio (nulupti))
  • 60 g sviestas
  • 2 v.š. aliejus
  • 1,3 kg nuskustos bulvės
  • 310 ml pienas
  • 2 a.š. druska
  • malti juodieji pipirai
  1. Iš pradžių orkaitę įkaitink iki 190 laipsnių temperatūros. Kiaulienos šoninę bei vieną svogūną supjaustyk maždaug pusės centimetro kubeliais.

  2. Tuomet keptuvėje įkaitink sviestą bei aliejų, suberk svogūnus ir kepk ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 2 minutes, po to suberk šoninę, viską gerai išmaišyk bei kepk dar apie 10 minučių, kol šoninė dailiai apskrus.

  3. Tada bulves bei likusį svogūną sutarkuok elektrine trintuve. Išmaišyk. Palik tarkius pastovėti porai minučių.

  4. Į keptuvę pas spirgučius supilk pieną, išmaišyk bei užvirk.

  5. Šaukštu nusunk, ant tarkių viršaus susirinkusį skystį. Užplikyk atsargiai tarkius, kai tik pienas užvirs. Paskanink pagal savo skonį druska bei pipirais. Gerai išmaišyk.

  6. Kepimo formą gausiai ištepk aliejumi. Supilk tarkius, dėk nedelsdamas į įkaitintą orkaitę bei kepk maždaug 60-75 minutes, atsižvelgdamas į kugelio storį.

  7. Patiek su grietine arba spirgučiais, o gal net varškės padažu (priklausomai ką mėgstate). Skanauk!