LEGENDINIS BULVIŲ PLOKŠTAINIS KUGELIS – ABEJINGŲ NEPALIKS!

pagal | 2019-05-13
0 Shares

Recepto autorius Mukatanas

BULVIŲ PLOKŠTAINIS KUGELIS

Paruošimo laikas20 min
Gaminimo laikas1 h 25 min
Bendras laikas1 h 45 min
Valgio tipas: Pagrindinis patiekalas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: Kugelis
Porcijos: 4
Recepto autorius: Mukatanas

Ingredientai:

  • 200 g karštai rūkyta kiaulienos šoninė
  • 2 vnt svogūnai vid. dydžio (nulupti)
  • 60 g sviestas
  • 2 v.š. aliejus
  • 1,3 kg nuskustos bulvės
  • 310 ml pienas
  • 2 a.š. druska
  • malti juodieji pipirai

Instrukcijos:

  • Iš pradžių orkaitę įkaitink iki 190 laipsnių temperatūros. Kiaulienos šoninę bei vieną svogūną supjaustyk maždaug pusės centimetro kubeliais.
  • Tuomet keptuvėje įkaitink sviestą bei aliejų, suberk svogūnus ir kepk ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 2 minutes, po to suberk šoninę, viską gerai išmaišyk bei kepk dar apie 10 minučių, kol šoninė dailiai apskrus.
  • Tada bulves bei likusį svogūną sutarkuok elektrine trintuve. Išmaišyk. Palik tarkius pastovėti porai minučių.
  • Į keptuvę pas spirgučius supilk pieną, išmaišyk bei užvirk.
  • Šaukštu nusunk, ant tarkių viršaus susirinkusį skystį. Užplikyk atsargiai tarkius, kai tik pienas užvirs. Paskanink pagal savo skonį druska bei pipirais. Gerai išmaišyk.
  • Kepimo formą gausiai ištepk aliejumi. Supilk tarkius, dėk nedelsdamas į įkaitintą orkaitę bei kepk maždaug 60-75 minutes, atsižvelgdamas į kugelio storį.
  • Patiek su grietine arba spirgučiais, o gal net varškės padažu (priklausomai ką mėgstate). Skanauk!

 
0 Shares