Recepto autorius Su karamele
BULVIŲ KUKULIAI SU VARŠKE
- 500-600 g bulvės
- 3-4 v.š. krakmolas
- 1 vnt kiaušiniai
- druska (žiupsnio)
Įdarui:
- 250 g varškė
- 1 vnt kiaušiniai
- druska (žiupsnelio)
- 1 skiltelės česnakas
- 1 vnt svogūnai ((pakepinto))
- tarkuotas sūris
- šviežios arba džiovintos mėtos
- 2 saujos tarkuotas sūris
- šviežios arba džiovintos mėtos ((arba peletrūnas arba krapai))
-
Iš pradžių bulves nuplauk bei išvirk jas su lupenomis.
-
Tuomet išvirusias bei pravėsusias nulupk ir sumalk su mėsmale (gali ir sutarkuot virtas bulves burokine tarka). Svarbiausia, kad neliktų gumulėlių.
-
Tada į bulvių košę įmušk kiaušinį, dėk krakmolą, berk druskos, ranka išmaišykite. Pasidaryk vienodo dydžio kukuliukus bei sudėk ant krakmolu pabarstytos (kitaip prilips) lentutės.
-
Po to įdarui varškę sutrink su kiaušiniu, įspaustu česnaku, pakepintu svogūnu, druska, sutarkuotu sūriu bei mėtomis. Gerai išmaišyk.
-
Paskui iš bulvių kukuliukų padaryk plokščią apskritimą, dėk šaukštelį įdaro, užspausk bei rankomis padailinkite kukulį – skritulį. Ir taip pagamink visus kukuliukus.
-
Dėk juos į verdantį vandenį bei virk, kol iškyla, maždaug 5 minutes. Skanauk!
Padažui labai tinka pasirinkti grietinę arba pakaitintos grietinės bei sviesto padažiuką. Arba tiktų ir spirgučių padažas – kiekvienam pagal skonį.