BULVIŲ KUKULIAI SU VARŠKE SKONIS PAKYLĖS IKI DANGAUS

pagal | 2019-04-22

Recepto autorius Su karamele

BULVIŲ KUKULIAI SU VARŠKE

  • 500-600 g bulvės
  • 3-4 v.š. krakmolas
  • 1 vnt kiaušiniai
  • druska (žiupsnio)

Įdarui:

  • 250 g varškė
  • 1 vnt kiaušiniai
  • druska (žiupsnelio)
  • 1 skiltelės česnakas
  • 1 vnt svogūnai ((pakepinto))
  • tarkuotas sūris
  • šviežios arba džiovintos mėtos
  • 2 saujos tarkuotas sūris
  • šviežios arba džiovintos mėtos ((arba peletrūnas arba krapai))
  1. Iš pradžių bulves nuplauk bei išvirk jas su lupenomis.

  2. Tuomet išvirusias bei pravėsusias nulupk ir sumalk su mėsmale (gali ir sutarkuot virtas bulves burokine tarka). Svarbiausia, kad neliktų gumulėlių.

  3. Tada į bulvių košę įmušk kiaušinį, dėk krakmolą, berk druskos, ranka išmaišykite. Pasidaryk vienodo dydžio kukuliukus bei sudėk ant krakmolu pabarstytos (kitaip prilips) lentutės.

  4. Po to įdarui varškę sutrink su kiaušiniu, įspaustu česnaku, pakepintu svogūnu, druska, sutarkuotu sūriu bei mėtomis. Gerai išmaišyk.

  5. Paskui iš bulvių kukuliukų padaryk plokščią apskritimą, dėk šaukštelį įdaro, užspausk bei rankomis padailinkite kukulį – skritulį. Ir taip pagamink visus kukuliukus.

  6. Dėk juos į verdantį vandenį bei virk, kol iškyla, maždaug 5 minutes. Skanauk!

Padažui labai tinka pasirinkti grietinę arba pakaitintos grietinės bei sviesto padažiuką. Arba tiktų ir spirgučių padažas – kiekvienam pagal skonį.