BULVINIAI KUKULIAI – PRISIKIRSKITE IKI SOTIES

pagal | 2019-04-22

BULVINIAI KUKULIAI

  • 8 vnt bulvės (vid. dydžio virtos su lupena)
  • 2 v.š. miltai
  • 1 vnt kiaušiniai
  • 1 a.š. sviestas
  • druska
  • 1 v.š. bulvių krakmolas ((apvoliojimui))
  1. Iš pradžių šaltas bulves sumalk arba sutarkuok burokinės tarkos pagalba. Tada dėk sviestą, įmušk kiaušinį, berk druską bei miltus. Viską gerai suminkyk, drėgnomis rankomis daryk maždaug graikinio riešuto dydžio kukulius bei apvoliok juos krakmole.

  2. Tuomet dėk į verdantį pasūdytą vandenį, kai pakyla, virk maždaug 5-10 minučių, išgriebk kiaurasamčiu. Patiek su tirpintu sviestu, spirgučiais arba grietinės padažu. Skanaus!

Mes šį kartą valgėme su grietinės padažu: keptuvėje pakaitiname gabalėlį sviesto, kelis šaukštus grietinės, šiek tiek vandens, druskos bei krapų.