Sriubos

BROKOLIŲ IR SŪRIO SRIUBA – IŠBANDYKITE NEDVEJODAMI, GERESNIO SKONIO NERASITE!

Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

BROKOLIŲ IR SŪRIO SRIUBA

  • 3 puodeliai brokolio žiedynai ((1 puodelis – 300 mililitrų))
  • 2 vnt bulvės ((vid. dydžio))
  • 1 vnt svogūnai
  • 1 vnt saliero stiebai
  • 2-3 vnt česnakas
  • 1 v.š. sviestas
  • 2 v.š. miltai
  • 0,5 puodelis daržovių sultinys ((arba vištienos sultinys))
  • 1 puodelis pienas
  • druska
  • pipirai
  • 0,5 puodelis fermentis Čederio sūris
  • 1 v.š. parmezano sūris
  1. Iš pradžių sriubai skirtame puode išlydyk sviestą bei jame maždaug 5 minutes (ant mažos ugnies) apkepink smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, nedideliais gabaliukais supjaustytą morką ir saliero stiebą.

  2. Tuomet į puodą suberk miltus, pagardink druska, pipirais bei išmaišyk.

  3. Tada supilk sultinį, pieną, sudėk nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves, uždenk bei virk (ant mažos ugnies) maždaug 10-15 minučių, kol bulvės suminkštės.

  4. Pridėk supjaustytų brokolių žiedynų, parmezano sūrio bei gerai išmaišyk, virk maždaug 10 minučių.

  5. Pridėk Čederio sūrio, gerai išmaišyk bei nuimk nuo ugnies.

  6. Dalį sriubos (1-2 puodelius) išimk bei sutrink su maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės, paskui supilk atgal į sriubą ir išmaišyk. Patiek ir skanauk!