
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
BROKOLIŲ IR SŪRIO SRIUBA

- 3 puodeliai brokolio žiedynai ((1 puodelis – 300 mililitrų))
- 2 vnt bulvės ((vid. dydžio))
- 1 vnt svogūnai
- 1 vnt saliero stiebai
- 2-3 vnt česnakas
- 1 v.š. sviestas
- 2 v.š. miltai
- 0,5 puodelis daržovių sultinys ((arba vištienos sultinys))
- 1 puodelis pienas
- druska
- pipirai
- 0,5 puodelis fermentis Čederio sūris
- 1 v.š. parmezano sūris
Iš pradžių sriubai skirtame puode išlydyk sviestą bei jame maždaug 5 minutes (ant mažos ugnies) apkepink smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, nedideliais gabaliukais supjaustytą morką ir saliero stiebą.
Tuomet į puodą suberk miltus, pagardink druska, pipirais bei išmaišyk.
Tada supilk sultinį, pieną, sudėk nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves, uždenk bei virk (ant mažos ugnies) maždaug 10-15 minučių, kol bulvės suminkštės.
Pridėk supjaustytų brokolių žiedynų, parmezano sūrio bei gerai išmaišyk, virk maždaug 10 minučių.
Pridėk Čederio sūrio, gerai išmaišyk bei nuimk nuo ugnies.
Dalį sriubos (1-2 puodelius) išimk bei sutrink su maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės, paskui supilk atgal į sriubą ir išmaišyk. Patiek ir skanauk!