BISKVITINIS MEDAUS TORTAS – JŪSŲ STALO PUOŠMENA!

pagal | 2019-04-28
1 Shares

BISKVITINIS MEDAUS TORTAS

Paruošimo laikas30 min
Gaminimo laikas1 h
Bendras laikas1 h 30 min
Valgio tipas: Desertas
Kilmė: Lietuviškas
Recepto autorius: Baking Secrets

Ingredientai:

Biskvitui:

  • 120 g cukrus
  • 120 g skystas medus
  • 120 g sviestas
  • 1 a.š. kepimo soda
  • 2 a.š. prieskonių mišinys (cinamonas, muskatas, imbieras, gvazdikėliai ir panašiai)
  • 2 vnt kiaušiniai
  • 1 a.š. kepimo milteliai
  • 265 g miltai
  • druska žiupsnelio

Kremui:

  • 500 ml grietinėlė (bent 35% riebumo)
  • 300 ml grietinė (30% riebumo)
  • 100 g cukrus
  • 1 a.š. vanilės ekstraktas (neprivaloma)
  • 0,5 vnt citrinos sultys (Puse citrinos)
  • 1 vnt tarkuota citrinos žievelė (Iš vienos citrinos)
  • 0,5 vnt tarkuota apelsino žievelė (Iš pusės apelsino)

Papuošimui:

  • šviežios rozmarinos šakelės (kelios)
  • spanguolės

Instrukcijos:

  • Pradžioje cukrų, medų bei sviestą dėk į puodelį bei pakaitink, kol sviestas ir cukrus ištirps. Suberk kepimo sodą, gerai išmaišyk bei dar šiek tiek pakaitink. Nukelk nuo ugnies.
  • Tuomet į karštą medaus mišinį suberk prieskonius bei druską, išmaišyk bei palik 5 minutes atvėsti.
  • Nuolat maišydamas medaus mišinį po vieną įmušk kiaušinius. Kaskart gerai išsuk.
  • Tada miltus sumaišyk su kepimo milteliais. Įsijok į tešlą bei maišyk, kol neliks sausų miltų.
  • Po to orkaitę įkaitink iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestu patepk bei kepimo popieriumi išklok dvi 20 centimetrų kepimo formas.
  • Padalink tešlą į 2 kepimo formas bei kepk biskvitus maždaug 20–25 minutes (arba kol pakils bei iškeps).
  • Iškeptus biskvitus išimk iš orkaitės bei atvėsink. Vėliau viršų sulygink (nupjauk kepurėles), o kiekvieną biskvitą supjaustyk į dvi dalis.
  • Kremui viską sudėk į dubenį bei išplak plaktuvu, kol masė sutirštės.
  • Į torto formą dėk vieno biskvito sluoksnį, užtepk kremo bei taip sluoksniuok, kol sutepsi visą tortą.
  • Dėk į šaldytuvą bei geriausia palik per naktį arba bent 4 valandoms.
  • Išimk tortą iš formos. Puošk likusiais biskvito (arba sausainių) trupiniais.
  • Puošk šviežiomis rozmarino šakelėmis bei spanguolėmis.

Video

 
1 Shares