BISKVITINIS MEDAUS TORTAS – JŪSŲ STALO PUOŠMENA!

pagal | 2019-04-28

BISKVITINIS MEDAUS TORTAS

Biskvitui:

  • 120 g cukrus
  • 120 g skystas medus
  • 120 g sviestas
  • 1 a.š. kepimo soda
  • 2 a.š. prieskonių mišinys ((cinamonas, muskatas, imbieras, gvazdikėliai ir panašiai))
  • 2 vnt kiaušiniai
  • 1 a.š. kepimo milteliai
  • 265 g miltai
  • druska (žiupsnelio)

Kremui:

  • 500 ml grietinėlė ((bent 35% riebumo))
  • 300 ml grietinė ((30% riebumo))
  • 100 g cukrus
  • 1 a.š. vanilės ekstraktas ((neprivaloma))
  • 0,5 vnt citrinos sultys ((Puse citrinos))
  • 1 vnt tarkuota citrinos žievelė ((Iš vienos citrinos))
  • 0,5 vnt tarkuota apelsino žievelė ((Iš pusės apelsino))

Papuošimui:

  • šviežios rozmarinos šakelės ((kelios))
  • spanguolės
  1. Pradžioje cukrų, medų bei sviestą dėk į puodelį bei pakaitink, kol sviestas ir cukrus ištirps. Suberk kepimo sodą, gerai išmaišyk bei dar šiek tiek pakaitink. Nukelk nuo ugnies.

  2. Tuomet į karštą medaus mišinį suberk prieskonius bei druską, išmaišyk bei palik 5 minutes atvėsti.

  3. Nuolat maišydamas medaus mišinį po vieną įmušk kiaušinius. Kaskart gerai išsuk.

  4. Tada miltus sumaišyk su kepimo milteliais. Įsijok į tešlą bei maišyk, kol neliks sausų miltų.

  5. Po to orkaitę įkaitink iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestu patepk bei kepimo popieriumi išklok dvi 20 centimetrų kepimo formas.

  6. Padalink tešlą į 2 kepimo formas bei kepk biskvitus maždaug 20–25 minutes (arba kol pakils bei iškeps).

  7. Iškeptus biskvitus išimk iš orkaitės bei atvėsink. Vėliau viršų sulygink (nupjauk kepurėles), o kiekvieną biskvitą supjaustyk į dvi dalis.

  8. Kremui viską sudėk į dubenį bei išplak plaktuvu, kol masė sutirštės.

  9. Į torto formą dėk vieno biskvito sluoksnį, užtepk kremo bei taip sluoksniuok, kol sutepsi visą tortą.

  10. Dėk į šaldytuvą bei geriausia palik per naktį arba bent 4 valandoms.

  11. Išimk tortą iš formos. Puošk likusiais biskvito (arba sausainių) trupiniais.

  12. Puošk šviežiomis rozmarino šakelėmis bei spanguolėmis.