Augalinės kilmės maisto produktais paremtos mitybos nauda

Rate this post

Augaliniai produktai

Turbūt jau spėjote pastebėti, kad šiomis dienomis yra labai daug ir plačiai kalbama apie augalinės kilmės maisto produktų vartojimą ir didžiulę viso to naudą mūsų sveikatai. Tačiau vis dar nemaža dalis žmonių teigia, jog mintis apie gyvūninės kilmės maisto produktų atsisakymą juos baugina.

Tačiau iš tikrųjų visa tai yra tik psichologinis barjeras, kurį mes sukūrėme patys. Be to, niekuomet nereikėtų vadovautis mitu, jog atsisakius gyvūninės kilmės maisto produktų ir ėmus vartoti visiškai augalinį maistą, nebeturėsime pakankamos pasirinkimo laisvės ir būsime priversti apriboti savo mitybos racioną. Galite būti tikri, kad taip tikrai nenutiks!

Visų pirma, šiandien rinkoje yra siūlomas ypatingai didelis 100 % augalinių maisto produktų asortimentas, kuris yra gaminamas tik iš pačios aukščiausios kokybės ingredientų ir neturi jokių GMO. Tiesą sakant, nustebtumėte sužinoję, kad bene kiekvienam savo mėgstamam patiekalui, pagamintam iš gyvūninės kilmės ingredientų, galite lengvai atrasti visiškai natūralią ir augalinę alternatyvą, kuri skoniu nenusileis nei vienam jūsų iki šiol pamėgtam maistui.

Žirnių kepsneliai, augalinės kilmės pica, falafeliai, sojų dešrelės, sojų maltiniai ir pjausniai, sojų kukuliukai ir sojų faršas – tai tik vos keli iš daugybės galimų pasirinkimų, kurį siūlo tokie gerai žinomi prekių ženklai kaip Naturli. O ką jau kalbėti apie gardžius ir visiškai ekologiškus bei natūralius padažus, kuriais galite pagardinti savo gaminamus patiekalus.

Todėl nei vienas iš mūsų neturėtume kalbėti apie tai, jog pasirinkę sveikesnes alternatyvas susiaurinsime savo pasirinkimo laisvę ir save įsprausime į griežtus rėmus. Ir tiesą sakant, pradėjus gyventi sveikiau bei daugiau dėmesio skiriant augaliniam maistui, neilgai trukus jūs pajusite ir labai teigiamus savo sveikatos bei savijautos pokyčius.

Nustatyta, kad žmonės, kurie vartoja daugiau augalinio maisto, rečiau susiduria su įvairiais uždegimais, taip pat sumažėja II tipo diabeto ir širdies ligų rizika, pagerėja inkstų veikla, sumažėja „blogojo“ cholesterolio kiekis, pagerėja virškinimo sistemos veikla, pagerėja sportiniai rezultatai, sumažinamas artrito sukeliamas skausmas ir kt. Be to, negalima nepaminėti ir didžiulio teigiamo poveikio mus supančiai aplinkai. Todėl jei šiandien ir jūs susimąstėte apie galimybę teigiama linkme pakoreguoti savo kasdienės mitybos planą, galite būti tikri, kad tai turės didžiulės įtakos jūsų geresnei gyvenimo kokybei.