AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS – TOKIO DAR NEGAMINOTE!

pagal | 2019-05-15

Recepto autorius Virtuvėjos fėjos

AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS

  • 1 stiklinės skaldyti žirniai
  • 1 vnt svogūnai ((didelio))
  • 3 vnt švieži pomidorai ((arba savo sultyse konservuoti))
  • 2 vnt morkos
  • 300 g moliūgo tyrė
  • imbiero šaknis ( 2 centimetrų gabaliuko)
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 v.š. aliejus
  • druska
  • pipirai
  • aitrusis pipirai (šiek tiek)
  • 0,5 v.š. maltas kuminas
  • 1 saujos petražolių lapeliai
  • čiobrelis (kelių šakelių)
  • 1 saujos džiovinti raudonosios paprikos gabaliukai
  1. Iš pradžių žirnius užpilk su vandeniu, kad apsemtų per 5 centimetrus bei uždengus puodą palik virti ant nedidelės ugnies.

  2. Tuomet keptuvėje įkaitink aliejų, suberk kubeliais supjaustytus svogūnus, stambiai tarkuotas morkas, riekelėmis supjaustytą imbierą ir česnakus, pipiro juostelę bei viską apkepink kad suminkštėtų.

  3. Tada į puodą su verdančiais žirniais sukrėsk apkepintas daržoves, supilk moliūgų tyrę, džiovintas paprikas, šakutės pagalba sumaigytus konservuotus pomidorus, jei naudojame šviežius – užpilk su karštu vandeniu, kad odelės lengviau nusiluptų bei pasmulkinusios sudėk į verdančią sriubą. Palik viską virti maždaug pusvalandį, kartas nuo karto žvilgtelint, ar užtenka vandens.

  4. Bebaigiant virti, sriubą pagardink druska, pipirais, maltu kuminu bei smulkintais petražolių ir čiobrelių lapeliais. Mėgaukis!