Recepto autorius Virtuvėjos fėjos
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
- 1 stiklinės skaldyti žirniai
- 1 vnt svogūnai ((didelio))
- 3 vnt švieži pomidorai ((arba savo sultyse konservuoti))
- 2 vnt morkos
- 300 g moliūgo tyrė
- imbiero šaknis ( 2 centimetrų gabaliuko)
- 3 skiltelių česnako
- 2 v.š. aliejus
- druska
- pipirai
- aitrusis pipirai (šiek tiek)
- 0,5 v.š. maltas kuminas
- 1 saujos petražolių lapeliai
- čiobrelis (kelių šakelių)
- 1 saujos džiovinti raudonosios paprikos gabaliukai
-
Iš pradžių žirnius užpilk su vandeniu, kad apsemtų per 5 centimetrus bei uždengus puodą palik virti ant nedidelės ugnies.
-
Tuomet keptuvėje įkaitink aliejų, suberk kubeliais supjaustytus svogūnus, stambiai tarkuotas morkas, riekelėmis supjaustytą imbierą ir česnakus, pipiro juostelę bei viską apkepink kad suminkštėtų.
-
Tada į puodą su verdančiais žirniais sukrėsk apkepintas daržoves, supilk moliūgų tyrę, džiovintas paprikas, šakutės pagalba sumaigytus konservuotus pomidorus, jei naudojame šviežius – užpilk su karštu vandeniu, kad odelės lengviau nusiluptų bei pasmulkinusios sudėk į verdančią sriubą. Palik viską virti maždaug pusvalandį, kartas nuo karto žvilgtelint, ar užtenka vandens.
-
Bebaigiant virti, sriubą pagardink druska, pipirais, maltu kuminu bei smulkintais petražolių ir čiobrelių lapeliais. Mėgaukis!