AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS – TOKIO DAR NEGAMINOTE!

pagal | 2019-05-15
0 Shares

Recepto autorius Virtuvėjos fėjos

AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS

Paruošimo laikas30 min
Gaminimo laikas30 min
Bendras laikas1 h
Valgio tipas: Sriuba
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: Žirnių sriuba
Porcijos: 6
Recepto autorius: Virtuvėjos fėjos

Ingredientai:

  • 1 stiklinės skaldyti žirniai
  • 1 vnt svogūnai (didelio)
  • 3 vnt švieži pomidorai (arba savo sultyse konservuoti)
  • 2 vnt morkos
  • 300 g moliūgo tyrė
  • imbiero šaknis 2 centimetrų gabaliuko
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 v.š. aliejus
  • druska
  • pipirai
  • aitrusis pipirai šiek tiek
  • 0,5 v.š. maltas kuminas
  • 1 saujos petražolių lapeliai
  • čiobrelis kelių šakelių
  • 1 saujos džiovinti raudonosios paprikos gabaliukai

Instrukcijos:

  • Iš pradžių žirnius užpilk su vandeniu, kad apsemtų per 5 centimetrus bei uždengus puodą palik virti ant nedidelės ugnies.
  • Tuomet keptuvėje įkaitink aliejų, suberk kubeliais supjaustytus svogūnus, stambiai tarkuotas morkas, riekelėmis supjaustytą imbierą ir česnakus, pipiro juostelę bei viską apkepink kad suminkštėtų.
  • Tada į puodą su verdančiais žirniais sukrėsk apkepintas daržoves, supilk moliūgų tyrę, džiovintas paprikas, šakutės pagalba sumaigytus konservuotus pomidorus, jei naudojame šviežius - užpilk su karštu vandeniu, kad odelės lengviau nusiluptų bei pasmulkinusios sudėk į verdančią sriubą. Palik viską virti maždaug pusvalandį, kartas nuo karto žvilgtelint, ar užtenka vandens.
  • Bebaigiant virti, sriubą pagardink druska, pipirais, maltu kuminu bei smulkintais petražolių ir čiobrelių lapeliais. Mėgaukis!
 
0 Shares