Apelsininiai keksiukai – Netik skonis, bet ir gundantis aromatas

pagal | 2019-04-09
208 Shares
Apelsininiai keksiukai

Recepto autorius Prijaukinta virtuvė

Apelsininiai keksiukai

Keyword: apelsininiai keksiukai

Ingredientai:

Keksiukams

  • 100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (1,5 apelsino)
  • 100 ml pieno
  • 2 vnt kiaušiniai
  • 50 g grietinės
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 250 g miltų
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos

Glajui

  • 30 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 100 g cukraus pudros

Instrukcijos:

  • Kiaušinius suplak su cukrumi. (Elektrinį plakiklį padėk į šalį, nes toliau reikės tik šaukšto).
  • Supilk pieną, sultis, grietinę, ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir išmaišyk.
  • Kitame dubenyje sumaišyk miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausą mišinį suversti į šlapią ir šaukštu išmaišyk. Maišyk kol nebeliks miltų, bet nepersistenk.
  • Tešlą dėk į keksiukų formeles ir kepk 180 laipsnių karsčio orkaitėje apie 20 minučių. (Arba iki sauso iešmelio)
  • Glajui sultis sumaišyk su cukraus pudra iki vienos masės. Dar šiltus keksiukus kulinariniu teptuku aptepk glajumi ir leisk sustingti. Kai keksiukai visiškai atvės gali apkept dar kartą. Skanaus !
Apelsininiai keksiukai
Apelsininiai keksiukai
 
208 Shares