Apelsininiai keksiukai – Netik skonis, bet ir gundantis aromatas

pagal | 2019-04-09
Apelsininiai keksiukai

Recepto autorius Prijaukinta virtuvė

Apelsininiai keksiukai

Keksiukams

  • 100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių ((1,5 apelsino))
  • 100 ml pieno
  • 2 vnt kiaušiniai
  • 50 g grietinės
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 250 g miltų
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos

Glajui

  • 30 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 100 g cukraus pudros
  1. Kiaušinius suplak su cukrumi. (Elektrinį plakiklį padėk į šalį, nes toliau reikės tik šaukšto).

  2. Supilk pieną, sultis, grietinę, ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir išmaišyk.

  3. Kitame dubenyje sumaišyk miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausą mišinį suversti į šlapią ir šaukštu išmaišyk. Maišyk kol nebeliks miltų, bet nepersistenk.

  4. Tešlą dėk į keksiukų formeles ir kepk 180 laipsnių karsčio orkaitėje apie 20 minučių. (Arba iki sauso iešmelio)

  5. Glajui sultis sumaišyk su cukraus pudra iki vienos masės. Dar šiltus keksiukus kulinariniu teptuku aptepk glajumi ir leisk sustingti. Kai keksiukai visiškai atvės gali apkept dar kartą. Skanaus !

Apelsininiai keksiukai
Apelsininiai keksiukai